Капуста є недорогим і доступним продуктом, чию користь багато людей просто недооцінюють. Вона використовується в російській кухні вже дуже давно. З неї готують різноманітні смачні страви.
Слід зазначити, що будь-який вид обробки, практично не впливає на поживну цінність. Тому капусту рекомендується вживати в будь-який час року.
Капустяна солянка
Також з цих овочів роблять заготовки на зиму. Одним з традиційних рецептів приготування в домашніх умовах є солянка. Ця закуска може виступати в якості окремого страви і гарнір. Відмінно поєднується з багатьма продуктами.
Пропоную вам кілька простих рецептів капустяної солянки, яку можна заготовити на зиму. Ваші родичі і знайомі люди просто пальчики оближуть, за умови, якщо ви правильно приготуєте домашню закуску.
Солянка з капусти на зиму — рецепт з томатною пастою
Для початку хочу вам запропонувати один з простих способів приготування заготовки. Я думаю, що варто приділити трохи часу, щоб взимку можна було поставити на стіл смачну і корисну закуску.
Інгредієнти:
- 2 кг свіжої капусти;
- 250 г цибулі;
- 500 г моркви;
- 150 г томатної пасти;
- 150 г соняшникової олії;
- 50 мл 9% оцту;
- 1 ст. л цукрового піску;
- 2 ст. л харчової солі.
Приготування
- Готуємо необхідні продукти, промиваємо під проточною водою і очищаємо;
- У велику ємність відправляємо нашатковану капусту. Для цього можна скористатися кухонним комбайном або ножем. Вибирайте соковиті сорти капусти, якщо хочете, щоб закуска вийшла смачною;
- На наступному етапі в блюдо додаємо моркву, натерту на середній тертці;
- Цибулю нарізаємо на шматочки середнього розміру, і відправляємо в ємність до решти інгредієнтів;
- Після цього додаємо цукор з сіллю і томатну пасту. Краще використовувати пасту домашнього приготування;
- Також вливаємо олію, все добре перемішуємо і ставимо каструлю на плиту. Після закипання варимо близько однієї години;
- Салат потрібно періодично перемішувати. Якщо овочі дали мало соку, і вам здається, що рідини недостатньо, то можете додати трохи води;
- Після закінчення зазначеного часу додаємо столовий оцет, і варимо ще десять хвилин;
- Після цього солянку розкладаємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришки.
Тільки спочатку спробуйте страву на смак, і при необхідності додайте ще трохи солі або цукру. Із зазначеної кількості продуктів, повинно вийти п’ять 0,5-літрових банок.