Солянка з капусти на зиму: рецепти пальчики оближеш

Капуста є недорогим і доступним продуктом, чию користь багато людей просто недооцінюють. Вона використовується в російській кухні вже дуже давно. З неї готують різноманітні смачні страви.

Слід зазначити, що будь-який вид обробки, практично не впливає на поживну цінність. Тому капусту рекомендується вживати в будь-який час року.

Капустяна солянка

Також з цих овочів роблять заготовки на зиму. Одним з традиційних рецептів приготування в домашніх умовах є солянка. Ця закуска може виступати в якості окремого страви і гарнір. Відмінно поєднується з багатьма продуктами.

Пропоную вам кілька простих рецептів капустяної солянки, яку можна заготовити на зиму. Ваші родичі і знайомі люди просто пальчики оближуть, за умови, якщо ви правильно приготуєте домашню закуску.

Солянка з капусти на зиму — рецепт з томатною пастою

Для початку хочу вам запропонувати один з простих способів приготування заготовки. Я думаю, що варто приділити трохи часу, щоб взимку можна було поставити на стіл смачну і корисну закуску.

Інгредієнти:

  • 2 кг свіжої капусти;
  • 250 г цибулі;
  • 500 г моркви;
  • 150 г томатної пасти;
  • 150 г соняшникової олії;
  • 50 мл 9% оцту;
  • 1 ст. л цукрового піску;
  • 2 ст. л харчової солі.

Приготування

  1. Готуємо необхідні продукти, промиваємо під проточною водою і очищаємо;
  2. У велику ємність відправляємо нашатковану капусту. Для цього можна скористатися кухонним комбайном або ножем. Вибирайте соковиті сорти капусти, якщо хочете, щоб закуска вийшла смачною;
  3. На наступному етапі в блюдо додаємо моркву, натерту на середній тертці;
  4. Цибулю нарізаємо на шматочки середнього розміру, і відправляємо в ємність до решти інгредієнтів;
  5. Після цього додаємо цукор з сіллю і томатну пасту. Краще використовувати пасту домашнього приготування;
  6. Також вливаємо олію, все добре перемішуємо і ставимо каструлю на плиту. Після закипання варимо близько однієї години;
  7. Салат потрібно періодично перемішувати. Якщо овочі дали мало соку, і вам здається, що рідини недостатньо, то можете додати трохи води;
  8. Після закінчення зазначеного часу додаємо столовий оцет, і варимо ще десять хвилин;
  9. Після цього солянку розкладаємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришки.

Тільки спочатку спробуйте страву на смак, і при необхідності додайте ще трохи солі або цукру. Із зазначеної кількості продуктів, повинно вийти п’ять 0,5-літрових банок.

Покроковий рецепт солянки з капусти з грибами: пальчики оближеш

Закуска, приготовлена цим способом, є не тільки смачним окремим блюдом, але і може використовуватися в якості начинки для пирогів і пиріжків. Просто пальчики оближеш, тому обов’язково заготуйте такий овочевий салат на зиму.

Цікаве:  Полуничне желе: рецепт з желатином з подрібненої полуниці

Інгредієнти:

  • 1,5 кг білокачанної капусти;
  • 500 г грибів;
  • 500 г цибулі;
  • 500 г моркви;
  • 130 мл томатної пасти;
  • 120 г цукрового піску;
  • 130 мл соняшникової олії;
  • 60 мл 9% оцту;
  • 250 мл води;
  • 2 ст. л харчової солі.

Приготування

Потрібно підготувати усі необхідні овочі. Шаткуємо соковиту і свіжу капусту, подрібнюємо на крупній тертці моркву, ріпчасту цибулю ріжемо на невеликі кубики. Білі гриби нарізаємо на невеликі шматочки, попередньо відваривши їх протягом п’яти хвилин. Ви можете використовувати абсолютно будь-які гриби, які вам подобаються або є у наявності.

У велику каструлю вливаємо олію і воду. Шарами викладаємо спочатку капусту, потім цибулю, слідом моркву і гриби. Накриваємо кришкою і ставимо на плиту.

Коли овочі добре прогріються і злегка осядуть, то їх потрібно перемішати. При необхідності доливаємо ще трохи води. Коли рідина закипить, додаємо томатну пасту, цукор з сіллю і ще раз перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні до повної готовності, приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи.

За десять хвилин до готовності додаємо оцет. Розмішуємо і пробуємо на смак. Якщо буде потрібно, то додайте інгредієнти, яких не вистачає.

Знімаємо каструлю з вогню, і розкладаємо солянку по банкам, які попередньо стерилізуємо. Закатуємо кришки за допомогою спеціального ключа.

Банки з заготівлею перевертаємо і накриваємо теплою ковдрою або рушником. Залишаємо до повного охолодження. Зберігати закуску можна при кімнатній температурі, тільки бажано в темному місці.

Загрузка...

Як приготувати солянку з капусти з помідорами і перцем

Овочева закуска завжди може виручити, коли несподівано прийшли гості до вас в будинок. Також її можна використовувати для приготування голубців, пирогів, а також рідких страв. Тому постарайтеся заготовити салат на зиму.

Інгредієнти:

  • 2 кг капусти;
  • 1 кг помідор;
  • 1 кг цибулі;
  • 1 кг моркви;
  • 500 г болгарського перцю;
  • Лавровий лист;
  • Горошини запашного перцю;
  • 200 мл соняшникової олії;
  • 30 г цукру;
  • 70 г харчової солі.

Приготування

Щоб прискорити процес, я рекомендую скористатися кухонним комбайном. Спочатку пропускаємо через нього очищену моркву і цибулю. Відправляємо в глибоку каструлю або відро. Додаємо половину склянки води, трохи солі і рослинне масло. Тушкуємо протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

Тим відправляємо в блендер помідори. Отриману масу додаємо в каструлю. Після повторного закипання, готуємо ще десять хвилин.

Цікаве:  Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

Потім подрібнюємо на комбайні капусту і солодкий перець. Відправляємо до решти продуктів, додаємо лавровий лист, перець, цукор і залишки солі. Все ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо ємність кришкою і тушкуємо до повної готовності, але не менше 40 хвилин.

Після цього викладаємо овочі в банки, рівномірно розподіляючи рідку та густу масу. Банки закручуємо, перевертаємо і накриваємо. Якщо хочете збільшити строк зберігання, то в кінці приготування можна додати столовий оцет.

Це базовий рецепт, але набір продуктів можна міняти по своєму смаку.

Капустяна солянка на зиму: рецепт, як в магазині

Багато людей пам’ятають, що магазинна закуска була дуже смачною. Але сьогодні не завжди можна довіряти сучасним виробникам, так як вони використовують консерванти для тривалого зберігання. Крім того, при масовому приготуванні, говорити про якості не доводиться.

Я пропоную вам рецепт, за яким ви зможете заготовити овочевий салат, не відрізняється за смаком радянського продукту.

Інгредієнти:

  • 2 кг капусти;
  • 1 кг моркви;
  • 0,5 кг варених грибів;
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі;
  • 150 мл томатної пасти;
  • 300 мл рослинного масла;
  • 200 мл води;
  • 100 мл 9% столового оцту;
  • 5 ст. л цукру;
  • 6 ч. л харчової солі;
  • Перець і лавровий лист.

Приготування

Капусту дрібно шаткуємо, моркву натираємо на середній тертці. Очищаємо цибулю та нарізаємо його на кубики. Будь-які гриби відварюємо і нарізаємо на невеликі шматочки.

У глибоку ємність відправляємо абсолютно всі продукти, необхідні для приготування солянки. Ретельно перемішуємо і ставимо на плиту. Періодично помішуючи, готуємо овочеву закуску протягом сорока хвилин.

Гарячий салат розподіляємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, які попередньо потрібно прокип’ятити кілька хвилин.

Банки ставимо догори дном, закутуємо і залишаємо остигати. Смачне блюдо готове. Гриби додавати не обов’язково. Зберігати закуску краще всього в холодильнику.

Загрузка...

Солянка з капусти для тривалого зберігання без стерилізації

Щоб приготувати овочевий салат тривалого зберігання, не обов’язково заготівлю стерилізувати або додавати в неї хімічні засоби. Достатньо просто скористатися ще одним рецептом.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг капусти;
  • 1,5 кг помідорів;
  • 1 кг огірків;
  • 1 кг моркви;
  • 500 г солодкого перцю;
  • 1 кг ріпчастої цибулі;
  • 200 г цукрового піску;
  • 100 мл 9% оцту;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 2 ст. л солі;
  • Горошини перцю і лавровий лист.

Приготування

Потрібно підготувати велику ємність, в якій будемо змішувати всі продукти. Відправляємо в миску нашатковану капусту, нарізані помідори, огірки, цибулю і болгарський перець, а також натерту моркву.

Цікаве:  Кабачкова ікра на зиму — кращі рецепти через мясорубку

Тепер потрібно приготувати маринад. Для цього в окремій ємності змішуємо всі спеції і інші інгредієнти. Овочі перекладаємо в каструлю, додаємо лавровий лист, горошини перцю і заливаємо маринадом.

Все добре перемішуємо. Ви можете відкласти тарілочку такого салату в сирому вигляді. Він виходить дуже смачним.

Ємність ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо до середнього вогню, і помішуючи, варимо 1-1,5 години. Киплячий салат розподіляємо по банкам і закатуємо або закручуємо кришками.

Банки в перевернутому положенні закутуємо рушником і залишаємо на 8-10 годин. За цей час заготівля буде стерилізуватися природним способом. Салат можна зберігати тривалий час, навіть при кімнатній температурі.

Капустяна солянка — найсмачніший рецепт без помідор

Пропоную вам ознайомитися ще з одним способом приготування смачного салату на зиму. Для цього знадобляться найпростіші продукти, але, незважаючи на це, закуска виходить неймовірно смачною. Тому кілька баночок потрібно в будь-якому випадку заготовити.

Інгредієнти:

  • 2 кг білокачанної капусти;
  • 1 кг моркви;
  • 1 г ріпчастої цибулі;
  • 1 кг варених грибів;
  • 500 мл томатної пасти;
  • 500 мл соняшникової олії;
  • 1 ст. л 70% оцту;
  • 3 ст. л харчової солі;
  • 2 ст. л цукрового піску.

Якщо вам здається, що масла занадто багато, то можете зменшити його кількість. Тут все залежить від уподобань кожної людини.

Приготування:

  1. В окрему ємність відправляємо цибулю, нарізану півкільцями і натерту моркву. Заливаємо олією і ставимо на плиту. Готуємо протягом 20 хвилин;
  2. В іншу каструлю додаємо нашатковану капусту, додаємо 500 мл води. Ставимо прогріватися на сусідню конфорку на 20 хвилин;
  3. Потім в ємність з капустою додаємо моркву з цибулею, сіль, цукор і томатну пасту. Все добре перемішуємо і тушкуємо протягом 20 хвилин;
  4. Наступним кроком додаємо в каструлю відварені гриби і на повільному вогні тушкуємо ще півгодини. Щоб закуска не пригоріла, не забувайте її періодично помішувати;
  5. За п’ять хвилин до готовності додаємо столовий оцет;
  6. Салат розподіляємо по банкам і закатуємо кришки спеціальним ключем.

Можете відразу відкласти трохи салату, щоб спробувати його на смак. Заготовку можна подавати як холодну закуску, додавати в борщ або використовувати як начинку для випічки.

Всі ці рецепти досить прості, тому навіть недосвідчена господиня зможе заготовити кілька баночок на зиму. Можете трохи поекспериментувати, і замість свіжої капусти, додати квашену. Можливо, такий варіант вам більше сподобається.

Comments are closed.