Як зробити вірменський тандир своїми руками?

Особливості приготування в тандирі

Готувати в тандирі нескладно. Навіть без досвіду, у вас все вийде. Серед основних і головних переваг приготування виділимо:

  1. Особливі смакові якості страв (їжа просякає димком і при цьому залишається дуже соковитою і корисною).
  2. Швидкість готування. У середньому страва готується не більше ніж двадцять хвилин. За цей час будь-який продукт встигає підготуватися завдяки дуже потужному і щедрого жару печі.
  3. Простота готування. Вам не потрібно стежити за тим, щоб м’ясо не підгоряло, в тандирі цього не трапляється.

Рецепт коржі

Було б дивно закінчити статтю без хоча б одного рецепта. Розглянемо, як приготувати тандырные коржі. Їх роблять з прісного тіста. Воно замішується з 250 мл чистої води і 500 г пшеничного борошна, з додаванням щіпки солі і чайної ложки сухих дріжджів.

Цікаве:  Зульфія Дадашова – талановитий майстер, блогер та автор книг з вирізання з паперу

Дане тісто готується без опари, але важливо знати, що перед формуванням коржів воно повинно додати вдвічі-втричі в обсязі. Тісто ділять на кульки (кожен кулька повинен мати вагу близько 300 м) і досить тонко розкочуємо.

Коржі печуть прямо на стінках тандира. Перед тим як закласти тісто в піч, його потрібно збризнути водою. Щоб коржик трималася, ту сторону, яка буде стикатися зі стінкою, потрібно збризнути солоною водою.

Зверніть увагу, що для викладання коржів у піч потрібно використовувати рукавиці, щоб не отримати опік руки. Коли виріб стане рум’яним, його можна знімати. В середньому на приготування коржа піде близько десяти хвилин.