Як зробити спуски на ножі: техніка виконання, необхідні матеріали та інструменти, покрокова інструкція роботи та поради фахівців

Про зняття фаски

Спочатку на заготівлі відзначається середина. Лінією окреслюється місце для майбутньої ріжучої кромки. Потім, затягнувши обдирний диск надійніше, включають болгарку. Оброблювальна поверхня повинна розташовуватися перпендикулярно до кромки ножа. Сильно налягати на диск не потрібно, навпаки, їм слід ледве стосуватися заготовки. Спочатку акуратно знімається невелика фаска вздовж кромки по позначеній лінії. Важливо, щоб від лінії до середини ножа була витримана дистанція 0,2 мм. На даному етапі слід бути максимально точним. Болгарку можна переміщати уздовж всієї довжини оброблюваної ріжучої кромки. Щоб метал не перегрівся і не втратив свої початкові властивості, під час роботи його слід періодично охолоджувати. Для цієї мети поверхню заготовки рясно поливають водою. Деякі новачки часто задають питання: навіщо знімати із заготівлі фаску і що це дасть? Як стверджують досвідчені майстри, виготовляти узвіз буде набагато простіше з уже наявною фаскою, оскільки вона буде явною видимої нижньою межею, на яку не можна заходити. Важливо, щоб була знята фаска вздовж різальної кромки.

Цікаве:  Гігантський квітка з паперу: покрокова інструкція з описом і фото, оригінальні ідеї