Вирощування манго в домашніх умовах: опис з фото, зовнішній вигляд, період цвітіння, плоди, корисні властивості, застосування, поради та правила розмноження та догляду

Тропічний фрукт манго

Вирощування в домашніх умовах представника вологих тропіків, на жаль, не дає тих справжніх плодів, які достигають на природі. Манго – привабливе вічнозелене дерево. Його батьківщина – Індія, але сьогодні такі дерева вирощуються на території багатьох країн і навіть континентів. Вони успішно виростають в Мексиці, Америці (Центральна і Південна), Австралії, тропічній частині Африки.

В умовах природи дерево може вирости приблизно до 20 метрів і більше у висоту. Рослина має велике листя темно-зеленого кольору, довжиною до 20 см. Колір листя зрілих дерев є більш насиченим і темним, а у молодих – жовто-зеленим.

Добре було б отримувати смачні і соковиті екзотичні плоди в домашньому вирощуванні. Манго — фрукт немаленький. Зрілі плоди, залежно від сорту, за розміром можуть бути дуже великими (до 15 см) з масою до 2 кг Шкірка у них м’яка, але щільна. Смак ароматного плоду визначає сорт самої рослини. Плоди манго мають довгастої форми кісточку великого розміру, всередині якої знаходиться сім’я.

Цікаве:  Томат Леопольд: характеристика та опис сорту, рекомендації по вирощуванню

М’якоть соковита, приємна і солодка на смак. Залежно від сорту, плоди можуть мати світло-зелений або помаранчевий відтінок. Час цвітіння – лютий-березень. Період дозрівання плодів – приблизно через 90 днів після закінчення цвітіння. Є сорти, плоди яких дозрівають ще пізніше, приблизно через шість місяців.

Усього в природі існує близько 50 сортів манго. Неможливо вирощування в домашніх умовах дерева манго великих розмірів. Так і на промислових плантаціях перевагу віддають карликових сортів. Ці ж види рекомендуються для вирощування вдома.