Виноград Дарина: опис сорту (фото)

Технічні характеристики

Відповідно до опису, виноград сорту Дар’я (фото вище) відрізняється раннім терміном дозрівання, тому збір врожаю можна проводити в першій половині серпня. Більш пізнє дозрівання грон свідчить про перевантаження куща.

Завдяки щільній шкірці плодів гібрид має тривалий термін зберігання — 1 міс. Виноград цього виду відрізняється універсальністю застосування, тому його можна використовувати для вживання у свіжому вигляді і для переробки.

Відповідно до опису, виноград Дар’я володіє наступними якостями:

  • цукронакопичення — 21-24%;
  • кислотність — 5 г/л;
  • дегустаційна оцінка смаку — 8-9 балів;
  • морозостійкість — -23 градуси;
  • маса ягід — 12-14 г;
  • середня вага грона — 700-900 г;
  • термін дозрівання — 105-115 днів;
  • кількість плодоносних пагонів 65-85%;
  • стійкість до захворювань — на рівні 3 балів.
Цікаве:  Грунт для гортензії: вимоги, підготовка, посадка і догляд

При вирощуванні цього виду культури рекомендується використовувати середню обрізування лози на 6-8 очок. Загальна навантаження на кущ повинна бути в межах 30-35 вічок, так як ігнорування цього правила призводить до уповільнення дозрівання плодів і зниження товарного виходу ягід.