Технічні характеристики
Відповідно до опису, виноград сорту Дар’я (фото вище) відрізняється раннім терміном дозрівання, тому збір врожаю можна проводити в першій половині серпня. Більш пізнє дозрівання грон свідчить про перевантаження куща.
Завдяки щільній шкірці плодів гібрид має тривалий термін зберігання — 1 міс. Виноград цього виду відрізняється універсальністю застосування, тому його можна використовувати для вживання у свіжому вигляді і для переробки.
Відповідно до опису, виноград Дар’я володіє наступними якостями:
- цукронакопичення — 21-24%;
- кислотність — 5 г/л;
- дегустаційна оцінка смаку — 8-9 балів;
- морозостійкість — -23 градуси;
- маса ягід — 12-14 г;
- середня вага грона — 700-900 г;
- термін дозрівання — 105-115 днів;
- кількість плодоносних пагонів 65-85%;
- стійкість до захворювань — на рівні 3 балів.
При вирощуванні цього виду культури рекомендується використовувати середню обрізування лози на 6-8 очок. Загальна навантаження на кущ повинна бути в межах 30-35 вічок, так як ігнорування цього правила призводить до уповільнення дозрівання плодів і зниження товарного виходу ягід.