Ягоди
Культура дає середні грона у вигляді конуса. Їх щільність від пухких до набитих. Ягоди характеризуються середнім розміром з темним фіолетовим забарвленням. Шкірочка щільна, м’якоть соковита, солодка. З-за цієї особливості вегетаційний період довший, ніж у інших сортів. Найчастіше ягоди обпадають, не встигнувши визріти. Цей природний відбір дозволяє виноробам отримати тільки найкращий матеріал.
Врожайність
Під час засухи врожайність сорту 20 ц/га. На кількість кистей і якість ягід впливає:
- витривалість лози;
- стійкість лози до вітри, посухи;
- відмінна морозостійкість (сорт здатний витримувати до 18 градусів морозу);
- невибагливість;
- висока стійкість до хвороб.
На врожайність впливає рівень вологості. З-за його підвищення, культура хворіє.
Види сорту
Щоб отримати відмінне вино з сорту винограду Гарнача, необхідно враховувати вид:
- Grenache Noir з чорними ягодами, використовувані для приготування червоного вина.
- Grenache Gris, з якого готують вина з малиновим смаком.
- Grenache Blanc вважається рідкісним. Сорт винограду Гарнача Бланка забарвлює напої в гарний солом’яний колір.