Сорт винограду Гарнача: опис, смак, вирощування і догляд, фото

Ягоди

Культура дає середні грона у вигляді конуса. Їх щільність від пухких до набитих. Ягоди характеризуються середнім розміром з темним фіолетовим забарвленням. Шкірочка щільна, м’якоть соковита, солодка. З-за цієї особливості вегетаційний період довший, ніж у інших сортів. Найчастіше ягоди обпадають, не встигнувши визріти. Цей природний відбір дозволяє виноробам отримати тільки найкращий матеріал.

Врожайність

Під час засухи врожайність сорту 20 ц/га. На кількість кистей і якість ягід впливає:

  • витривалість лози;
  • стійкість лози до вітри, посухи;
  • відмінна морозостійкість (сорт здатний витримувати до 18 градусів морозу);
  • невибагливість;
  • висока стійкість до хвороб.

На врожайність впливає рівень вологості. З-за його підвищення, культура хворіє.

Види сорту

Щоб отримати відмінне вино з сорту винограду Гарнача, необхідно враховувати вид:

  • Grenache Noir з чорними ягодами, використовувані для приготування червоного вина.
  • Grenache Gris, з якого готують вина з малиновим смаком.
  • Grenache Blanc вважається рідкісним. Сорт винограду Гарнача Бланка забарвлює напої в гарний солом’яний колір.
Цікаве:  Хелоне коса: види, посадка і догляд