Сковорода з диску: інструменти, спосіб виготовлення

Шліфування виробу

На даному етапі слід зайнятися зварним швом. Для цього знадобиться болгарка з встановленим на ній шліфувальним колом. Зварний шов слід зачистити максимально рівно. Оскільки диск борони буде використовуватися в якості сковороди для приготування їжі, важливо, щоб він був чистим. Тому після шва майстри зазвичай приступають до видалення іржі на всьому виробі.

Завершальний етап

Як стверджують досвідчені майстри, експлуатація виробу можлива після його попередньої прокалки на вогні. Виконується ця процедура наступним чином. Спочатку в сковорідку висипають сіль. Достатньо буде однієї пачки. Далі потрібно розвести багаття і розташувати над ним виріб. Тримати його над відкритим вогнем слід до тих пір, поки сіль не стане чорною. Приблизно це займе півгодини. Після сковороду з борони ретельно чистять від залишків солі. Тепер прожарювати можна за допомогою олії.

Цікаве:  Який провід пускають на вимикач: нуль або фазу?

Для процедури знадобиться свинячий жир. Судячи з численних відгуків домашніх умільців, для цієї мети підійде і соняшникова олія. Його треба вилити на сковороду, яку назад встановлюють над відкритим вогнем. За допомогою чистої ганчірки, змоченої в жирі, в виробі ретельно протираються всі важкодоступні місця. Тримати сковороду потрібно також півгодини. Потім залишки масла виливають. Лише після виконання цих дій сковорода з борони культиватора вважається готової до експлуатації.