Сервірування стола до обіду: фото красивих оформлень

Загальні правила

  • Кращий варіант справити погане враження від обіду – використовувати неопрятную посуд. Тому важливо кілька разів перевірити кожен прилад, щоб усунути будь-які розводи та іншу бруд, які можуть залишитися навіть від звичайної води.

Переглядаємо обов’язково весь посуд перед подачею

  • Краще всього використовувати набори посуду, а не якісь окремі екземпляри, які відрізняються зовнішнім виглядом. Якщо такої можливості немає, можна взяти кілька різних наборів, але підібрати їх таким чином, щоб вони гармонійно поєднувалися один з одним.
  • Стільці повинні бути трохи висунуті, щоб гостям було легко сідати на них. Оптимальна відстань – 40-50 см від краю. Якщо це доречно, стільці можна прикрасити тканиною, яка поєднується зі скатертиною. Якщо вона шиється на замовлення, можна відразу про це подбати.

Прикрашаємо стільці тканиною

  • Якщо в кінці обіду передбачаються чай або каву, важливо підготувати посуд для них заздалегідь, але не ставити її відразу. Вона повинна бути недалеко, щоб, як тільки знадобиться, господиня змогла б швидко виставити їх.
  • Напої повинні розташовуватися з різних кінців, а якщо вони в одиничній кількості, то посередині. Вода, сік, компот подаються у глечиках. Вино і шампанське ставляться на сто заздалегідь откупоренными, але робити це потрібно в самому кінці підготовки, перед приходом гостей, щоб напої не вивітрилися.
Цікаве:  Як прикрасити ялинку на новий рік: фото стильно & красиво

Красива подача алкогольних напоїв

  • При складанні меню та сервірування обіднього столу важливо подбати про гостях, адже завдання господині – організувати все так, щоб усім було комфортно. Для цього всі присутні повинні бути заздалегідь попереджені про характер заходу, тематики, що вплине навіть на вибір одягу. При сервіровці дрібниць не буває, тому економити час на ній не варто.