Сервірування стола до обіду: фото красивих оформлень

Прилади

  • Вилки кладуть зліва від тарілки, суворо зубцями вгору. Скільки їх буде, і якого вони будуть виду, залежить від страв. Принцип викладання вилок простий: справа на ліво, за порядком використання. Наприклад, ближче всього до тарілці буде знаходитися вилка для другого (його їдять спочатку), поруч буде закусочні, а далі десертні.
  • Ножі і ложки викладаються за тим же принципом, що і вилки, але вже праворуч від тарілок. Важливо, щоб всі ножі «дивилися» в одну сторону – до тарілці. Ближче до тарілки викладаються ножі, а за ними ложки.
  • Вилки кладуть зліва від тарілки

    Існують також окремі правила щодо подання приладів зі спеціями. Солонка повинна бути заповнена на 1/3, а перечниця на½, ємність з гірчицею може наповнюватися до краю, з нею обов’язково подається ложка. Всі рідкі спеції, оливкова олія, оцет та інші, подаються в призначених упаковці невеликого розміру (зазвичай 100-150 мл).

    Цікаве:  Штори для спальні: фото сучасного дизайну

    Не забуваємо про спеції на столі

    Соусниці можуть бути різної форми і об’єму, при їх подачі важливо подбати про те, щоб соус було легко набирати, і при цьому він не стояв відкритим, щоб не обветриться. І прилади зі спеціями, і соусниці повинні розташовуватися по центру. Вони повинні бути в такій кількості, щоб кожен міг дотягнутися до потрібного предмета.

    Подаємо соус до столу