Сервірування стола до обіду: фото красивих оформлень

Посуд

Розставляння тарілок відіграє важливу роль у забезпеченні комфорту гостям. Які саме з них розставляти, залежить, в першу чергу від приготованих страв.

Важливо вибрати яка саме вам потрібна посуд

Основне правило при виборі кількості тарілок та їх види в наступному: їх повинно бути стільки, щоб не потрібно було їсти два страви з однієї тарілки і вони повинні бути такими, щоб їжу було легко накладати і набирати в прилади.

  • Перша тарілка використовується для декору і виконує функцію підставки. Вона не для вживання їжі і повинна бути відповідного розміру. Площа столу, що припадає на одну людину за стандартами – 80 см, так що тарілка-підставка повинна розташовуватися рівно посередині цього проміжку.

Перша тарілка виконує роль підставки

  • Зверху ставиться тарілка для другої страви, а зверху неї – для першого. Це класична схема, так як практично будь обіднє меню передбачає рідкого страви і основного. Якщо ж подається тільки друга страва, то й варіант ставити обидві тарілки пропадає.
  • Зліва ближче до верху ставиться тарілка для хліба. Вона називається «пиріжкова» і використовується протягом усього обіду для того, щоб класти на неї будь-які хлібобулочні вироби.
Цікаве:  Штори для спальні: фото сучасного дизайну

Тарілки для хлібобулочних виробів

  • Вирішувати, чи будуть використовуватися їдальні та закусочні тарілки, а також їх кількість, необхідно виходячи з меню. Якщо закуска подається на блюді, яке призначене для того, щоб їсти прямо з нього, ставити ці тарілки не потрібно. Якщо холодна чи гаряча закуска приготовлена у вигляді, наприклад, салату, то доведеться готувати додаткову тарілку.

Ставимо тарілку для салату

Після того, як підготовлені всі тарілки, можна переходити до підготовки інших приладів, які знадобляться для обіду.

При розстановці тарілки-підставки і решти зверху, необхідно пам’ятати про безпеку. Мінімальна відстань до краю повинно бути не менше 2-3 див.