Посуд
Розставляння тарілок відіграє важливу роль у забезпеченні комфорту гостям. Які саме з них розставляти, залежить, в першу чергу від приготованих страв.
Важливо вибрати яка саме вам потрібна посуд
Основне правило при виборі кількості тарілок та їх види в наступному: їх повинно бути стільки, щоб не потрібно було їсти два страви з однієї тарілки і вони повинні бути такими, щоб їжу було легко накладати і набирати в прилади.
- Перша тарілка використовується для декору і виконує функцію підставки. Вона не для вживання їжі і повинна бути відповідного розміру. Площа столу, що припадає на одну людину за стандартами – 80 см, так що тарілка-підставка повинна розташовуватися рівно посередині цього проміжку.
Перша тарілка виконує роль підставки
- Зверху ставиться тарілка для другої страви, а зверху неї – для першого. Це класична схема, так як практично будь обіднє меню передбачає рідкого страви і основного. Якщо ж подається тільки друга страва, то й варіант ставити обидві тарілки пропадає.
- Зліва ближче до верху ставиться тарілка для хліба. Вона називається «пиріжкова» і використовується протягом усього обіду для того, щоб класти на неї будь-які хлібобулочні вироби.
Тарілки для хлібобулочних виробів
- Вирішувати, чи будуть використовуватися їдальні та закусочні тарілки, а також їх кількість, необхідно виходячи з меню. Якщо закуска подається на блюді, яке призначене для того, щоб їсти прямо з нього, ставити ці тарілки не потрібно. Якщо холодна чи гаряча закуска приготовлена у вигляді, наприклад, салату, то доведеться готувати додаткову тарілку.
Ставимо тарілку для салату
Після того, як підготовлені всі тарілки, можна переходити до підготовки інших приладів, які знадобляться для обіду.
При розстановці тарілки-підставки і решти зверху, необхідно пам’ятати про безпеку. Мінімальна відстань до краю повинно бути не менше 2-3 див.