Пироги люблять практично в кожній родині. В якості начинки можна використовувати різні інгредієнти. Але однією з найпоширеніших є капуста.
Однак у господинь не завжди є вільний час, щоб приготувати таку випічку для своїх близьких людей. У цьому випадку можна скористатися рецептами швидкого приготування для лінивих людей.
Зараз сезон збору врожаю, тому капусту дістати зовсім нескладно. В магазині вона коштує недорого. Головне – вибирайте якісний продукт, без видимих пошкоджень.
Сьогодні в статті розглянемо найпростіші варіанти капустяного пирога. Готуються вони досить швидко, при цьому не потрібно докладати особливих зусиль. При цьому смак буде відмінним.
Пиріг з капусти швидкого приготування для ледачих на майонезі
В першу чергу розглянемо один з найбільш швидких і простих варіантів приготування. Для цього знадобиться невелике кількість продуктів. Рецепт підходить для тих людей, які не люблять багато часу проводити на кухні.
Інгредієнти:
- 600 г білокачанної капусти;
- 250 г майонезу;
- 4 ст. л білого борошна;
- 4 курячих яйця;
- ½ Ч. л харчової соди;
- 1 ч. л солі;
- 1 ст. л цукрового піску.
Приготування:
- Для початку дрібно нашинкуем капусту ножем або спеціальною теркою. Це один з найбільш тривалих і трудомістких процесів. Подальші дії будуть дуже простими і легкими;
- В окрему ємність відправляємо майонез. Якщо є така можливість, то приділіть пару хвилин і зробіть майонез самостійно в домашніх умовах;
- Також в миску розбиваємо яйця, додаємо цукор з сіллю, соду, а також борошно. Все ретельно перемішуємо до отримання однорідної суміші. Тісто повинне вийти рідким;
- На деко викладаємо пергаментний папір або харчову фольгу;
- Зверху рівномірно розподіляємо шар нашаткованої капусти;
- Заливаємо тістом і в декількох місцях протикаємо виделкою, щоб воно проникло до самого дна;
- Відправляємо деко в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуємо протягом 40 хвилин.
Смачна випічка готова. Весь процес займає близько однієї години. Тому запишіть його або запам’ятайте це рецепт. Приємного апетиту!
Лінивий пиріг з капустою на молоці: швидше не буває
Ви без праці можете зробити несолодке випічку і порадувати своїх родичів або гостей. Знадобиться мінімум часу і доступні продукти. З цим може впоратися навіть молода і недосвідчена господиня.
Інгредієнти:
- 500 г капусти;
- 100 мл молока;
- 100 г сметани;
- 150 г пшеничного борошна;
- 1 щіпка соди;
- 50 г вершкового масла;
- 3 яйця;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
Дрібно нашинкуем капусту і відправляємо її в глибоку тарілку. Зверху посипаємо невеликою кількістю солі і перемішуємо. Капусту рекомендується злегка пом’яти, щоб вона стала більш м’якою.
Форму для випічки з високими бортами злегка змащуємо маслом. Потім викладаємо підготовлену капусту і рівномірно розподіляємо його. Вершкове масло нарізаємо на шматочки і додаємо в форму.
Тепер займемося приготуванням тіста. У миску розбиваємо курячі яйця і додаємо сметану, можна змішати з невеликою кількістю майонезу. Злегка збиваємо, потім додаємо молоко і соду, яку попередньо потрібно погасити.
Поступово висипаємо борошно, помішуючи тісто. Суміш повинна вийти досить рідким, тому додавайте борошно невеликими порціями.
Приготованим тестом заливаємо форму з нашаткованої капусти. Відправляємо в духовку, яку слід заздалегідь розігріти. Готуємо протягом 40 хвилин.
Пиріг виходить рум’яним і смачним. При бажанні, можете трохи поекспериментувати, додавши в начинку додаткові інгредієнти.
Самий смачний пиріг з капусти швидкого приготування на сметані
Проста і швидка випічка може виручити в той момент, коли потрібно швидко щось приготувати до чаю, коли раптово гості вже на порозі. І така закуска обов’язково всім сподобається.
Інгредієнти:
- 1 невеликий качан капусти;
- 250 р сметани;
- 120 г вершкового масла;
- 150 г борошна;
- 3 яйця;
- 1 головка цибулі;
- Поль і перець;
- Кріп.
Приготування
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на кубики невеликого розміру. Обсмажуємо на рослинному маслі до прозорості.
Тим часом дрібно нашинкуем капусту. Відправляємо в сковороду з цибулею, перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні, поки не стане м’якою. Не забуваємо періодично помішувати, щоб капуста не пригоріла.
На наступному етапі додаємо трохи солі і перцю. Подрібнюємо кріп і відправляємо в сковороду з іншими інгредієнтами. Все перемішуємо і через хвилину знімаємо з плити. Залишаємо начинку, щоб вона охолола.
Поки продукти остигають, приготуємо тісто. У миску розбиваємо яйця, підсолюємо і збиваємо. Після чого додаємо сметану і збиваємо до однорідної маси.
В іншу тарілку висипаємо борошно і розпушувач, який можна замінити содою. В яєчну суміш додаємо розтоплене тепле масло і ще раз перемішуємо. Потім поступово висипаємо борошно, постійно помішуючи масу, щоб не було грудок.
Тепер тісто перемішуємо з остиглої начинкою. Роз’ємну форму змащуємо маслом і присипаємо борошном. Приготовлену масу викладаємо у форму і акуратно розрівнюємо.
Випікаємо в розігрітій духовці до 200 градусів, протягом однієї години.
Лінивий пиріг. Залишається витягнути його з форми і дати трохи охолонути. Можна подавати в холодному і теплому вигляді. Приємного апетиту!
Рецепт холодцю капустяного пирога в мультиварці
Завдяки технологічному прогресу можна швидше і легше виконувати повсякденні справи. Зараз є величезна кількість кухонної техніки. Так, при допомоги, мультиварки ви швидко приготуєте різні страви.
В тому числі і пиріг з капусти. Потрібно просто підготувати необхідні продукти і включити певний режим. Пропоную вам подивитися відео-рецепт з покроковими етапами приготування.
Готовий пиріг змастіть вершковим маслом, щоб він придбав приємний колір. Як бачите, процес досить простий, тому не потрібно володіти спеціальними навичками або певним досвідом. Будь-яка господиня впоратися з таким простим завданням.
Покроковий рецепт капустяного пирога для ледачих в духовці
Завдяки цьому способу вам буде потрібно всього кілька хвилин для підготовки необхідних продуктів. Після чого, просто відправляємо в духовку і чекаємо, коли ледачий пиріг буде готовий.
Інгредієнти:
- 500 г капусти;
- 1 морква;
- Кріп;
- 65 г вершкового масла;
- 50 г майонезу;
- 100 г сметани;
- 150 г борошна;
- 4 яйця;
- 1 ч. л солі;
- 2 ч. л розпушувача.
Приготування
Щоб зробити тісто, в глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо сметану, майонез, трохи солі. Борошно перемішуємо з розпушувачем і просіваємо в миску з іншими інгредієнтами. Усе ретельно розмішуємо до отримання однорідної суміші.
На наступному етапі нарізаємо капусту або подрібнюємо на тертці. Відправляємо в глибоку тарілку. Додаємо до неї натерту моркву і подрібнений кріп. Все добре перемішуємо.
Змащуємо маслом форму для випічки. Відправляємо в неї овочі з зеленню, і збризкуємо невеликою кількістю рослинного масла. І заливаємо все приготованим тестом.
Випікаємо протягом 30 хвилин при 180 градусів. Коли пиріг охолоне, то можна подавати його до столу. Закуска виходить неймовірно смачною і досить ситної.
Пиріг з капусти для ледачих на сковороді
Якщо у вас мало часу, то цей рецепт вам обов’язково сподобається. Ви зможете швидко приготувати смачний пиріг, не докладаючи до цього особливих зусиль. Буде потрібно мінімум часу і прості продукти.
Інгредієнти:
- 500 г капусти;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- ½ Склянки кефіру;
- 6 ст. л манки;
- 6 ст. л пшеничного борошна;
- 1 ст. л розпушувача;
- 4 яйця;
- 4 ст. л соняшникової олії;
- Перець і сіль за вподобанням.
Приготування
Дрібно нарізаємо білокачанну капусту і зелений лук. У каструлю з товстим дном виливаємо рослинне масло і викладаємо підготовлені овочі. За смаком перчимо, солимо і накриваємо кришкою. Готуємо приблизно 5 хвилин.
Для приготування тіста в миску відправляємо курячі яйця, додаємо сіль і збиваємо кухонним віночком. Потім вливаємо кефір, рослинне масло. При цьому не забуваємо постійно помішувати суміш. Додаємо манку і борошно, перемішану з розпушувачем.
Дуже важливо, щоб всі продукти були кімнатної температури.
У сковороду з овочами виливаємо тісто, перемішуємо і готуємо на повільному вогні з закритою кришкою, протягом сорока хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною зубочисткою.
Знімаємо сковороду з плити і викладаємо пиріг на тарілку. Якщо ви хочете ще скоротити час, то можете не пасерувати цибулю з капустою. У будь-якому випадку закуска виходить смачною.
Рецепт холодцю пирога з капусти швидкого приготування на кефірі
Пропоную вам ще один варіант приготування на швидку руку. Пиріг виходить ніжним і дуже смачним, тому практично моментально змітається зі столу. Гості будуть обов’язково запитувати у вас цей рецепт.
Інгредієнти:
- Капуста;
- Яйця;
- Зелень;
- 400 мл кефіру;
- 350 г борошна;
- 1 ч. л солі;
- ½ Ч. л соди.
Приготування:
- Заздалегідь потрібно загасити капусту з болгарським перцем, а також відварити яйця круто. Потім їх перемішуємо разом з подрібненим кропом. Начинка для пирога готова;
- У глибоку тарілку виливаємо кефір, додаємо соду, сіль, 2 сирих яйця і добре перемішуємо кухонним віночком;
- Потім просіваємо борошно прямо в миску і ще раз перемішуємо до однорідності. Тісто має вийти досить густим, як на оладки;
- Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом;
- Вливаємо невелику кількість тіста і рівномірно розподіляємо по поверхні;
- Потім викладаємо начинку і заливаємо залишками тіста;
- Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин.
Готовий пиріг можна змастити вершковим маслом. Приємного апетиту!
Завдяки цим рецептами ви заощадите час і порадуєте своїх близьких смачною випічкою. І не бійтеся експериментувати з начинкою.