Опалювально-варильна піч з водяним контуром: огляд моделей, переваги і недоліки

Елементи печі

Основні елементи опалювально-варильних конструкцій:

  • плита;
  • регістр;
  • димар (виводить дим з будинку, створює тягу);
  • піддувало (канал, який також бере участь в організації тяги);
  • топка (у ній відбувається спалювання палива, допомагає передавати тепло, включає в себе колосник, на який кладуть пальне);
  • зольник (збирає попіл від палива, служить для очищення конструкції);
  • протипожежні елементи.

Це базові складові. Крім них необхідно використовувати й інші матеріали, які специфічні для цього виду печі.

Водяний опалювальний контур

Все більшу популярність набуває опалювально-варильна піч з водяним контуром для опалення будинку. Принцип її роботи досить простий: замість повітря використовують воду, яка набагато краще, довше утримує тепло. Вона нагрівається і розбігається по трубах, приносячи в будинок тепло.

Цікаве:  Миючий пилосос Зелмер: інструкція з експлуатації, технічні характеристики і відгуки покупців

З недоліків варто назвати одне з якостей води. Коли вона перетворюється на лід, то збільшується в розмірах, що неминуче спричинить за собою пошкодження труб. Можна назвати цей недолік не дуже істотним, адже завжди можна злити воду, якщо ви не збираєтеся користуватися піччю взимку або восени. При цьому, природно, користуватися конструкцією вже не можна. Якщо такий варіант не актуальне, можна застосувати спеціальні речовини.