Опалювально-варильна піч з водяним контуром: огляд моделей, переваги і недоліки

Види опалювальних систем

  1. Опалювальні печі (голландка, прямокутна, трикутна, отштукатуренная). Найпопулярніший вид обігрівальних пристроїв, тому що володіє лише однією функцією обігрів приміщення. Крім того, вони масивні і займають досить велику площу.
  2. Кухонні печі (з духовкою і котлом, з щитами, на шанцах). Невеликі конструкції, що володіють відмінними якостями: дають тривалий обігрів (при наявності спеціальних теплових щитків), на них можна готувати їжу і гріти воду. При цьому, порівняно з іншими варіантами, вартість невисока.
  3. Банні або так звані печі-кам’янки. Така конструкція – прекрасний варіант для лазні, так як зберігає тепло протягом довгого часу, володіє відмінним сухим паром і високою пожежною безпекою.
  4. Опалювально-варильні. Ця різновид печей є найбільш популярною. Саме цьому виду опалювальної системи і буде присвячена наша стаття. А тепер давайте детальніше розберемо, що ж у ній особливого.
Цікаве:  Пральна машина шумить при віджимі: причини несправності та усунення поломки

Отже, опалювально-варильна піч з водяним корпусом – це пристрій для підвищення температури приміщення, яке також має функцію підігріву води і приготування їжі.