Як організувати робочий трикутник
Основне правило, яким слід керуватися, щоб інтер’єр був не тільки красивим, але і функціональним — це «правило трикутника». Основні складові робочої зони повинні розташовуватися так, щоб не потрібно було витрачати час і енергію на зайві рухи. Оптимально розмістити мийку (зона підготовки продуктів), плиту (зона теплової обробки) і холодильник (зона зберігання) на вершинах уявного трикутника, довжина сторони якого не повинна перевищувати два метри.
Види кухонних планувань
Будь-яка ідея інтер’єру кухні вимагає ретельного попереднього продумування планування, інакше в такому приміщенні буде незручно готувати їжу. Кожен ділянку кімнати повинен бути спланований. Основними критеріями вибору в цьому питанні є практичність і зручність. Слід відштовхуватися від правил економії простору, так як в більшості типових квартир кухні досить маленькі. У таких приміщеннях важко не тільки втілити цікаві ідеї інтер’єру кухні, але і розмістити навіть найнеобхідніші предмети меблів і техніку.