Закрита
Фактично, це повна протилежність відкритої конструкції — будувати дорого, відносно довго, зате результат вийде надійний і красивий, схожий на більше на окрему споруду, ніж на майданчик.
Закрите барбекю побудувати дорожче
Входять до неї:
- Альтанка. У неї є стіни з дахом, вона схожа на маленький будиночок і відмінно захистить не тільки від дощу, але і від холоду. Будувати її може бути дорого, але зате ви зможете користуватися нею взимку, якщо захочете відпочити на природі.
- Робоча зона. Мангал або гриль — занадто просто, немає сенсу ставити заради них альтанку. А ось справжнє вогнище, піч або тандир це вже серйозніше. В них можна готувати не тільки м’ясо, але і більш складні страви. Якщо у вас з’явиться бажання, можна навіть пекти хліб.
- Обідня зона. Може бути оформлена гарно, зі смаком і без обмеження по матеріалам. Адже всередині закритої альтанки їм не потрібно витримувати перепади температури, підвищену вологість, суворі вуличні умови.
Альтанка маленька, але найнеобхідніше поміщається
Рада
Закрита конструкція має сенс тільки якщо ваша дача підходить для зимівлі — і тільки якщо ви готові взимку на неї їздити. В інших випадках витрати не надто виправдані.