Ікра баклажанна є однією з простих, але смачних закусок, яка готується з мінімальної кількості інгредієнтів. Вона завжди користувалася популярністю в нашій країні.
Напевно, всі пам’ятають, коли в жарт була показана ікра у фільмі «Іван Васильович змінює професію», і як Крамаров облизувався при її вигляді. І адже дійсно вона має чудовий смак.
За тривалий час з’явилося багато рецептів такої закуски. А завдяки кухонній техніці процес приготування значно спрощується. Я пропоную розглянути декілька варіантів, з використанням звичайної м’ясорубки.
Навіть якщо ви ніколи не займалися заготовками на зиму, вам не складе труднощів зробити таку закуску, яка буде радувати на столі у зимовий період.
Найсмачніша баклажанна ікра на зиму через м’ясорубку з томатною пастою
Якщо ви скористаєтеся цим рецептом, то гостям обов’язково сподобається зимова закуска. Готується дуже просто з доступних продуктів. Ікра виходить не гірше, ніж та, яка продавалася в радянських магазинах.
Інгредієнти:
- 6 кг баклажан;
- 2 кг ріпчастої цибулі;
- 2 кг моркви;
- 500 г томатної пасти;
- 1,5 склянки соняшникової олії;
- 400 г майонезу;
- 7 ст. л цукрового піску;
- 3 ст. л з гіркою солі;
- Перець за смаком.
Приготування:
- Овочі обов’язково промиваємо під проточною водою. Потім нарізаємо їх на кубики невеликого розміру;
- У сковороду або казан виливаємо 1 стакан соняшникової олії. Коли воно закипить, то відправляємо морквину і готуємо, поки вона не придбає золотавий колір. Після чого виймаємо в окрему тарілку. Для цього можете скористатися шумівкою;
- У цю ж сковороду додаємо цибулю і 1 ложку цукрового піску. Обсмажуємо до прозорості, і витягуємо в іншу миску;
- Додаємо масло в сковороду, якщо це необхідно. Викладаємо нарізані баклажани. Закриваємо кришкою і готуємо на максимальному вогні. Коли овочі осядуть, то зменшуємо вогонь і відкриваємо кришку. Тушкуємо до готовності, а потім перекладаємо в миску і залишаємо остигати;
- Остиглі овочі кладемо в глибоку ємність, перемішуємо і пропускаємо через м’ясорубку;
- В отриману масу додаємо майонез з томатною пастою, все добре перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і розкладаємо по стерильним банкам;
- Накриваємо банки кришками, ставимо в каструлю з товстим дном і наповнюємо водою. Після закипання стерилізуємо 20-40 хвилин, у залежності від обсягу баночок.
Коли заготовка охолоне, то прибираємо її на зберігання в прохолодне і темне місце. Вона не зіпсується протягом тривалого часу. Приємного апетиту!