Вам знадобляться:
- 2 столові ложки холодної води;
- 700г порошкового желатину;
- 1/3 склянки порошку меренги;
- 1 1/2 чашки цукрової пудри;
- 2 чайних ложки екстракту м’яти;
- харчовий барвник гелеподібний «чорний»;
- гумова печатка.
Купуємо потрібні інгредієнти
На виході у вас має вийти три комплекти монет по дюжині (12 шт) кожен.
Помістіть холодну воду в маленьку чашку для приправи. Насипте желатиновий порошок на поверхню рівномірно. Дайте постояти, поки желатин не буде поглинений і не утворює тверду масу.
Заливаємо желатин водою
Збийте разом порошок меренги і цукрову пудру у великій мисці; відкладіть. Нагрійте желатин в мікрохвильовій печі або на плиті протягом приблизно 10 секунд або до тих пір, поки маса не буде разжижаться. Дайте трохи охолонути, потім вилийте його в суміш з цукровою пудрою.
Засипаємо цукрову пудру
Перемішайте трохи, потім додайте екстракт перцевої м’яти. Замішайте суміш в мисці руками, поки не утвориться жорстке, гнучке тісто (вам може не знадобитися використовувати всю суміш цукрової пудри).
Посипте тісто додатково цукровою сумішшю і прокатайте його між двома листами пергаментного паперу. Зробіть тісто як можна більш тонким за допомогою качалки, або якщо у вас є макаронна машина, пропустіть тісто через валик кілька разів, поки він не стане дуже тонким.
Доводимо суміш до потрібного кольору
Виріжте тісто на квадрати з допомогою ножа для піци або маленького складаного ножика. Нехай м’ята підсохне.
Коли вона затвердіє і зафіксує форму, це означає, що виріб готовий до друку. Злегка зафарбуйте поверхню друку і робіть фарбування по максимальній площі гумової штампування.
Залиште суміш охолодитися в холодильнику протягом не менше 24 годин
М’яко, але твердо натискайте штампом на різані квадрати — не натискайте занадто сильно, оскільки цукерки можуть зламатися.
Пересипте цукром
Залиште монетний двір підсихати протягом 5-10 хвилин, потім покладіть їх у банки чи пекарську сумку.
М’ятні цукерки готові