Яблуня колоновидна Сузіря: опис, характеристика сорту, фото

Колоновидна яблуня Сузір’я: опис сорту

Ця різновид вважається ідеальною для так званих аматорських садів, хоча дослідження показали, що вона підходить і для комерційного вирощування, оскільки може давати прекрасний урожай з кожного дерева, а він з’являється вже на перший рік.

Опис колоновидної яблуні Сузір’я (фото представлені в статті) варто почати з того, що це дуже невелике дерево. І росте воно досить повільно. Хоча на другий або третій рік на ньому з’являються невеликі бічні гілочки, їх зовсім мало.

Тобто певна схильність до галуження у сорту є. Але, як правило, вже після четвертого року гілки перестають рости. Якщо ж була травмована верхівкова брунька, то зростання дерева може зупинитися взагалі, але зате з’являться бічні гілки, і вони почнуть активно розвиватися.

Таким чином, якщо садівник все-таки хоче отримати класичне колоновидное дерево, він повинен зробити все, щоб у рослини зберігалася точка зростання протягом перших двох або трьох років.

Цікаве:  Бальзамін: розмноження живцями в домашніх умовах

Хоча будь-опис сорту колоновидної яблуні Сузір’я говорить про те, що дерево рано починає цвісти та плодоносити, у перший або другий рік не варто чекати від нього великої врожаю. Його обсяги будуть збільшуватися, але тільки в перші 5-6 років життя рослини. На 7-8-му році урожай буде стабільним і при цьому високим, за умови, що за яблунею правильно доглядають.

В цілому навіть найкращі дерева колоновидна сортів можуть плодоносити тільки перші 15-20 років свого життя. Потім більшість яблунь, на жаль, відмирає. Іноді термін життя дерева продовжує омолоджуюча обрізка, але якщо сорт вирощується в чистому вигляді, без підщеп, то вона не дуже допоможе.

Опис сорту колоновидної яблуні Сузір’я (на фото можна побачити розмір яблук) можна завершити характеристиками плодів. Вони виростають досить великими, їх маса в середньому складає 125-150 р. Плоди мають зеленуватою ароматною м’якоттю і приємним кисло-солодким смаком. Це пізній сорт, але він добре зберігається.