Кухня
Правильна організація простору кухні економить 60 – 65% відстані, яку проходить господиня під час приготування їжі плюс 25 – 27% — часу. Давайте використовувати ергономіку. Основне тріо: пічка, холодильник, раковина. Їх не можна встановлювати далеко один від одного.
Я про це кажу, тому що деякі рекомендують ховати холодильник в коморі. Однак встановлювати поруч піч і холодильник, піч і мийка також не раціонально. Доведеться докладати багато зусиль для обслуговування.
Невелика кухня доповнює дизайн інтер’єру
Модне і раціональне Р-образне розміщення робочих площин.
Рада
Вибирайте меблі з висувними шафами. Розсувні двері займають багато місця. Організуйте підсвічування шаф і робочих столів – економія часу гарантована. Боріться з безладом – приміщення буде виглядати більше.
Г-образне розміщення кухонного гарнітуру економить простір і разом з тим є досить місця для роботи
Зонування можна підкреслити острівним розміщенням меблів. На такий тумбі встановіть індукційну електричну або варочну поверхню. Стильно, зручно і функціонально.
Цікавий ефект дає застосування підвісних шаф і столів різної глибини 300, 450 або 600 мм. Таким чином «розбивається» простір, простіше підтримувати порядок на полицях (дрібні предмети не губляться в глибоких шафах).
Зонування можна підкреслити острівним розміщенням меблів