Розмір електричної плити. Корисні поради щодо вибору електроплит для кухні

Плити старого зразка

Плити зі спіраллю зустрічаються тільки у вітчизняних виробників ТЕН покладений поверх емальованої поверхні. Такі плити нагріваються дуже довго. Електричні плити з чавунними нагріваючими елементами виглядають інакше. Круглі конфорки з чавунними нагріваючими елементами встановлені на емальований плиту. Час нагріву трохи менше, ніж у спіральних, але все одно ККД такої техніки залишає бажати кращого. Спочатку розігрівається прихована спіраль, потім починає нагріватися конфорка і дно посуду. Серед таких плит можна знайти моделі з червоним маркуванням у центрі конфорки. Такі мають скороченим часом нагріву.

Конфорки електричних плит

Кухонні плити можуть мати різне розташування і кількість конфорок, від чого залежить розмір електричної плити. Для швидкого нагрівання діаметр дна посуду повинен збігатися з розміром конфорки. Зазвичай доступно від чотирьох до семи рівнів регулювання нагріву.

Цікаве:  Кращі газові варочні панелі: огляд з фото, рейтинг, відгуки

Конфорки середньої потужності (чавунні) розігріваються за десять хвилин, швидкий розігрів «розганяється» до максимуму за шість-сім хвилин. Потужні конфорки виділяються пунктирами або червоною маркіровкою на поверхні, такі часто вбудовані в склокерамічні плити чи техніку з емалевим покриттям. Розігріваються за одну хвилину. Допоміжні конфорки змінюють зону нагріву, діаметр змінюється поворотом регулятора або натисканням кнопки.

На індукційних конфорках можна точно регулювати нагрівання. У процесі приготування їжі розігрівається дно посуду, при цьому сама конфорка залишається холодною. Такі підходять для сталевого, чавунного і емальованого посуду. Круглі або овальні зони розширення призначені для приготування специфічної посуді (наприклад, утятнице).