У багатьох квартирах роблять заготовки на зиму. Це не тільки економія грошей, але й гарантія того, що у вас на столі будуть якісні продукти, без додавання консервантів і хімічних засобів.
Однією з найпоширеніших закусок, це квашена капуста. І це не дивно, адже вона поєднується практично з будь-якими стравами, є низькокалорійною і дуже корисною.
Деяким людям подобається кисло-солодкий смак квашеної капусти. Щоб домогтися цього, у закуску додають яблука. Такий варіант подобається не всім, але якщо ви хочете таким чином заготовити овочі, то пропоную кілька дуже смачних рецептів.
Квашена капуста з яблуками — рецепт на 3-літрову банку
Дуже простий варіант квашення капусти з кисло-солодким смаком, завдяки додаванню яблук. Спробуйте скористатися цим способом заготівлі на зиму.
Інгредієнти:
- 3 кг білокачанної капусти;
- 3 кисло-солодких яблука;
- 3 морквини;
- 2 ст. л солі.
Приготування
З качана знімаємо верхні листки, а потім капусту подрібнюємо. Якщо ви використовуєте спеціальну шатківницю, то будьте обережні, так як можна поранитися.
На наступному етапі в миску з капустою натираємо моркву на крупній тертці. І перемішуємо руками. Потім додаємо сіль і ще раз розмішуємо, придавлюючи овочі, щоб вони почали виділяти сік.
Відправляємо інгредієнти в чисту суху банку. Придавлюємо рукою або товкачиком. Коли ємність наповниться на третину, то прямо в неї нарізаємо часточками яблука. Від шкірки не очищаємо, так як в ній містяться корисні речовини.
Якщо ви заздалегідь подрібнили плоди, то їх слід збризнути лимонним соком, щоб не потемніли.
Потім зверху додаємо капусту, після чого яблука. І таким чином повністю заповнюємо ємність до самого верху. Ставимо банку в миску або таз, так як буде витікати сік. Зверху можете поставити гніт, у вигляді пляшки з водою.
З наступного дня протикаємо закуску паличками, таким чином, ми випустимо гази. Слідкуйте за тим, щоб капуста була повністю покрита рідиною.
Через 2-3 дні пробуємо закуску на смак, якщо вона готова, то прибираємо в холодильник. Квашену капусту можна подавати як окрему страву з ріпчастою цибулею і олією. Приємного апетиту!
Рецепт квашеної капусти з яблуками і морквою на зиму у відрі
Не всі господині люблять робити заготовки в банку. Тому роблять капусту у відрі. Це дуже зручно, і можна запастися великою кількістю смачної і корисної закуски.
Інгредієнти:
- 3 кг капусти;
- 6 моркви;
- 1,5 кг яблук;
- 3 ч. л цукру;
- 3 ст. л солі.
Якщо ви будете використовувати відро більшого обсягу, то кількість продуктів збільшуйте пропорційно.
Приготування
Капусту ріжемо на великі шматки і вирізаємо качан. Подрібнюємо і відправляємо в таз. Натираємо моркву і додаємо її до капусти. Висипаємо цукор з сіллю і все ретельно перемішуємо руками.
Готуємо пластикове харчове відерце і ставимо його в таз, так як буде витікати сік. Закладаємо в ємність шар капусти, не забуваємо її утрамбовувати. А потім яблука цілком. Після чого шари повторюємо, поки тара не буде повністю заповнена.
Зверху встановлюємо плоску тарілку, а на неї ставимо банку, наповнену водою або будь-який інший вантаж.
Залишаємо при кімнатній температурі, приблизно на пару тижнів. Потім закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце. Закуска буде готова до вживання через 2-3 тижні. Приємного апетиту!
Класичний рецепт хрусткою квашеної капусти з яблуками в банку
Якщо ви ще не встигли заготовити капусту на зиму, то пропоную скористатися відмінним варіантом. Закуска виходить злегка кислому і дуже смачною, тому беріть на замітку простий рецепт.
Інгредієнти:
- 1 качан капусти;
- 1 велика морква;
- 1,5 кг кисло-солодких яблук;
- 1 ст. л. з гіркою солі.
Приготування
З білокачанної капусти, знімаємо верхні листки, а потім шаткуємо будь-яким зручним способом. Подрібнюємо На крупній тертці моркву. Яблука разом з шкіркою нарізаємо на дольки і видаляємо серцевину.
Капусту перекладаємо в миску, посипаємо сіллю і перетираємо руками, щоб вона пустила сік.
Додаємо моркву і ще раз перемішуємо. У глибоку ємність відправляємо капусту і ущільнюємо. Потім викладаємо шар яблук. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Важливо пам’ятати, що закуска повинна бути повністю покрита соком.
Зверху ставимо гніт і залишаємо на 2-3 дні при кімнатній температурі. Після чого, перекладаємо в банку і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Дуже смачна квашена капуста з яблуками в бочці
Якщо у вас є дубова діжка, то краще її використовувати для квашення капусти. Завдяки такому способу закуска виходить неймовірно смачною, і буде зберігатися тривалий час.
Докладну інструкцію заготовки, пропоную подивитися у докладному відеоролику:
Незалежно від використовуваного рецепта капуста з яблуками на зиму виходить дуже смачною. Тому можете сміливо скористатися будь-яким із запропонованих способів. Якщо у вас є якісь секрети, то при бажанні поділіться ними в коментарях після статті.