Відкрита і напіввідчинені кухні
Відкрита і напіввідчинені кухні — справжнє благословення в літню спеку, особливо південних регіонів. На них можна спокійно і з задоволенням готувати, робити закачування, варити, смажити, тушкувати, не страждаючи при цьому від задухи. Але при цьому потрібно дотримуватися простих правил.
Питання функціональності
Функціональність відкритій кухні — її основна якість. Через специфічне розташування, вона вимагає особливої уваги, адже якщо через пару років стать розтріснеться, а на опорних стовпах з’являться плями, доведеться робити ремонт. Саме тому підійти до підбору елементів інтер’єру потрібно з розумом.
Коли всі розташовується на вулиці
Оздоблення:
- Стать. Повинен бути покрита плиткою, або натуральним каменем. Вони добре підходять для кухні в цілому — їх можна мити агресивними миючими засобами, вони не страждають від гарячого, не стираються. І також добре вони підходять для відкритої кухні — їм не страшний ні дощ, ні град, ні перепад температури між днем і вночі. На сонці вони не вицвітають і взагалі відрізняються великою надійністю.
- Стіни у відкритій кухні. У відкритій кухні вони фактично відсутні — є або несучі стовпи, або решітка, яка виконує здебільшого естетичну функцію. Тому обробка їм не потрібна. Єдине, про що треба подумати — що кухня буде закриватися в разі дощу? Можна повісити непромокальні рулонні штори, поставити розсувні стіни.
- Стіни в напіввідкритому кухні. Присутня тільки одна стіна. Найкраще вона виглядає, якщо обробити її плиткою або шпалерами, що миються — вони легко переживають зіткнення з жиром, брудом і хімічними засобами.
- Стеля. Оформляється балками в більшості випадків.
Не забуваємо про надійне покриття підлоги
Рада
Камінь на підлозі виглядає добре, навіть якщо сама кухня дерев’яна. Однак, якщо ви готові постійно мити підлогу і закривати кухню кожен раз, ідучи, можна залишити дерево.
Важливо також, на чому ви будете готувати.