Чи потрібна на кухні витяжка: призначення, види витяжок, потужність, очищення повітря на кухні, поради та рекомендації фахівців

Фільтри у витяжках

В кухонних витяжках використовують два види фільтрів:

  • тонкої очистки — являють собою ємності, заповнені активованим вугіллям;
  • жироулавливающиее — складаються з синтетичного волокна або тонкої металевої сітки.

Фільтри другого типу встановлюють у всіх витяжках, а вугільні присутні тільки в дорогих циркуляційних або комбінованих моделях, в яких стоїть і вугільна ємність, і жироулавливающая сітка.

Особливості фільтрів такі, що металеві сітки призначені для уловлювання жирових частинок. Вони розраховані на тривалу роботу і не вимагають заміни. Їх легко зняти і помити за допомогою звичайної кухонної губки і неагресивних миючих засобів.

Відмінність фільтрів з синтетичного волокна полягає в тому, що по мірі забруднення їх потрібно міняти, це спричиняє додаткові витрати. Зате такі моделі працюють без шуму.

Цікаве:  Американські холодильники: список, марки, рейтинг кращих, потужність, система роботи та довговічність

Вугільні фільтри є одноразовими і призначені для фільтрації повітря, очищення його від найдрібніших частинок і запахів. Контейнери з вугіллям можуть містити спеціальні смоли або срібло, які вбивають бактерії. Повітря в такому фільтрі не тільки очищається, але і знезаражується. Великим мінусом є часта заміна фільтра, але якщо цього не робити, він сам стане джерелом шкідливих бактерій.