Фільтри у витяжках
В кухонних витяжках використовують два види фільтрів:
- тонкої очистки — являють собою ємності, заповнені активованим вугіллям;
- жироулавливающиее — складаються з синтетичного волокна або тонкої металевої сітки.
Фільтри другого типу встановлюють у всіх витяжках, а вугільні присутні тільки в дорогих циркуляційних або комбінованих моделях, в яких стоїть і вугільна ємність, і жироулавливающая сітка.
Особливості фільтрів такі, що металеві сітки призначені для уловлювання жирових частинок. Вони розраховані на тривалу роботу і не вимагають заміни. Їх легко зняти і помити за допомогою звичайної кухонної губки і неагресивних миючих засобів.
Відмінність фільтрів з синтетичного волокна полягає в тому, що по мірі забруднення їх потрібно міняти, це спричиняє додаткові витрати. Зате такі моделі працюють без шуму.
Вугільні фільтри є одноразовими і призначені для фільтрації повітря, очищення його від найдрібніших частинок і запахів. Контейнери з вугіллям можуть містити спеціальні смоли або срібло, які вбивають бактерії. Повітря в такому фільтрі не тільки очищається, але і знезаражується. Великим мінусом є часта заміна фільтра, але якщо цього не робити, він сам стане джерелом шкідливих бактерій.