Бутерброди на святковий стіл — прості, смачні і недорогі рецепти

Смачні бутерброди з червоною рибою

Для будь-якого торжества відмінно підходить ніжна закуска з смачних продуктів. Готується дуже швидко і легко, тому даний процес не забере у вас багато часу.

Інгредієнти:

  • Білий хліб;
  • 170 г солоної червоної риби;
  • 1 свіжий огірок;
  • 150 г кисломолочного сиру;
  • Зелень.

Приготування:

  1. Хліб нарізаємо на шматочки і відрізаємо скоринки;
  2. Рубаний кріп перемішуємо з вершковим сиром;
  3. Огірок очищаємо від шкірки і ріжемо на тонкі пластини;
  4. Також тонко нарізаємо солону рибу;
  5. Підготовлені скибочки батона підсушуємо на сухій сковороді;
  6. Змащуємо сирною масою, зверху викладаємо складений огірок і рибу;
  7. Закріплюємо дерев’яною шпажкою.

Красиві бутерброди можна відразу подавати до столу. Вони будуть у центрі уваги, тому практично моментально змітаються.

Простий рецепт святкових бутербродів з оселедцем

Для підготовки до свята, господині часто використовують оселедець. З неї не тільки готують знаменитий салат, але і різні закуски. На новорічний стіл вона повинна бути не тільки смачною, але і красивою.

Інгредієнти:

  • Бородінський хліб;
  • 200 г філе оселедця;
  • Зелень;
  • Рослинна олія;
  • Мелена паприка;
  • 50 г вершкового масла;
  • Ріпчасту цибулю.

Для крему:

  • 2 ст. л хрону;
  • 250 р сметани;
  • Харчова сіль.
Цікаве:  Перець, фарширований мясом і рисом — покрокові рецепти в каструлі

Приготування:

  1. Спочатку займемося кремом. Для цього на каструлю ставимо сито, і застеляємо його одноразовим лляним рушником;
  2. Викладаємо сметану, накриваємо мискою і прибираємо в холодильник на пару годин, а краще всього на цілу ніч. Таким чином, ми позбавляємося від зайвої рідини;
  3. Перекладаємо сметану в окрему ємність, додаємо столовий хрін і трохи підсолюємо. Ретельно перемішуємо до однорідності;
  4. З шматочків чорного хліба чаркою видавлюємо невеликі кружечки;
  5. Розтоплюємо вершкове масло, і силіконовій пензликом промазуємо хлібні шайби з обох сторін;
  6. Викладаємо на деко і відправляємо в духовку на 5 хвилин. Попередньо розігріваємо до 200 градусів. Після чого залишаємо остигати;
  7. Для зручності крем перекладаємо в кондитерський мішечок і наносимо на половину грінок, а зверху накриваємо другим шматком, який також змащуємо сметанною сумішшю;
  8. З ріпчастої цибулі акуратно вирізаємо невеликі шматочки, які будуть виступати в якості пелюсток;
  9. Змащуємо їх рослинною олією, частина посипаємо меленою паприкою, а інші рубаним кропом;
  10. На бутерброди викладаємо нарізане рибне філе, поруч додаємо цибульні шматочки.

Дуже смачна закуска готова, яка буде відмінною прикрасою. Приємного апетиту!