Барна стійка: фото сучасного дизайну в інтерєрі

Заключні штрихи

До цього моменту ви вже можете приблизно уявити, з яких матеріалів та будь конструкції вам потрібна стійка. Залишилося тільки додати до образу кілька деталей, щоб він став завершеним.

Спочатку потрібно визначитися з розмірами

Розміри

  • Висота. У класичної барної стійки це метр з п’ятнадцятьма сантиметрами. Така висота відмінно підходить для «острова» і для зонування — якісно відокремить одну зону від іншої. Але знадобляться спеціальні високі стільці, а людям невеликого зростання може бути незручно. «Півострова» зазвичай нижче, оскільки збігаються по висоті з іншим гарнітуром. Їм спеціальні стільці не потрібні. Інші конструкції можна варіювати у висоті по ситуації.
  • Ширина. Вже тридцяти сантиметрів — моветон, оскільки буде нікуди навіть поставити зручно тарілку. Класична ширина — шістдесят, а для великої просторої кухні можна зробити все вісімдесят, щоб зуміти зручно розміститися.
  • Довжина. Залежить від того, яка кількість людей буде за стійкою сидіти. В ідеалі на кожного з них має припадати по шістдесят сантиметрів вільного простору. Якщо кухня маленька, враховувати в розрахунку варто тільки членів сім’ї — тих, хто буде їсти за стійкою кожен день. У великій кухні можна дозволити собі розкіш і порахувати, скільки людей може бути в максимально великій компанії. У будь-якому випадку, крім місця для стійки на кухні повинні залишитися вільні ділянки, за яким можна буде ходити.
Цікаве:  Кухні в стилі лофт: фото красивого дизайну інтерєру

Схема для збору барної стійки

Рада
Якщо вагаєтесь з довжиною, намалюйте контур майбутньої стійки крейдою на підлозі і спробуйте приготувати що-то, не заступаючи його. За підсумками вам точно стане зрозуміло, наскільки зручно вам буде згодом.