Виноградний сік у домашніх умовах: простий покроковий рецепт на зиму без варіння

Настав період збору врожаю винограду, тому можна приступити до заготівлі на зиму. Найчастіше, ця ягода використовується для приготування вин. Але сьогодні ми дізнаємося, як зробити смачний сік тривалого зберігання.

Для цього господині використовують соковарки, соковижималки та іншу кухонну техніку. Але в домашніх умовах можна приготувати напій без варіння, з використанням м’ясорубки.

Домашній сік з винограду

З давніх часів відомі цілющі і корисні властивості винограду. Ягода містить велику кількість поживних речовин, мікро мінералів і вітамінів. Але потрібно враховувати, що у нього високий глікемічний індекс.

Тому взимку виноградний напій допоможе зміцнити імунну систему і усунути дефіцит вітамінів. Розглянемо покроковий рецепт приготування. Даний метод є одним з найпростіших.

У першу чергу потрібно зібрати і перебрати ягоду. Це довгий і нудний процес, тому потрібно запастися терпінням. Не забуваємо промивати виноград. Звичайно, заготовляти сік краще зі свого ягоди, так як покупка в магазині є недоцільною, напій вийде дуже дорогим.

Отже, коли ви добре перебрали ягоду, прибрали всі гілочки і промили в холодній воді. Можна приступати до основного процесу. Для цього нам знадобиться спеціальна насадка для м’ясорубки. Вона замінить соковижималку і дозволяє заощадити сімейний бюджет.

У такий насадки внизу є сіточка, через яку буде виходити сік. Тому потрібно поставити дві ємності. У другу посуд виходять вичавки винограду.

Сік виходить з м’якоттю. Ви звичайно можете процідити напій, але це довгий процес, який є необов’язковим. Просто в осаді буде невелика кількість м’якоті, яка нагадує желе. Його можна їсти як десерт або додавати в сир, коли вип’єте всю банку соку.

Також потрібно відзначити, що ми не будемо додавати будь-які добавки або консерванти. Нам знадобиться тільки виноград, і більше нічого.

Цікаве:  Квашена капуста з журавлиною на зиму за класичним рецептом

На наступному етапі розливаємо сік з скляним банкам і накриваємо залізними кришками. Тільки не потрібно повністю наповнювати ємності. Тепер застеляємо дно широкої каструлі рушником і викладаємо наповнені банки з напоєм.

Каструлю заповнюємо холодною водою і ставимо на плиту. Коли банки прогріються, а рідина закипить, то пастеризуем заготівлю протягом 30-40 хвилин, якщо у вас 700-грамові банки. А якщо у вас ємності іншого об’єму, то знадобиться менше або більше часу.

Пастеризація є необхідною процедурою. Завдяки цьому процесу знищуються всі бактерії, отже, заготовка буде зберігатися тривалий час.

Потім закручуємо кришки за допомогою спеціального ключа. Якщо у вас немає такої машинки, то можете нижче зробити вибір і замовити з доставкою.

Банки ставимо шийкою вниз, і щільно закутуємо теплим рушником або ковдрою. Коли сік охолоне, то його прибираємо на зберігання в комору або льох.

Можете скористатися ще одним способом приготування без варіння. У відеоролику детально розповідається інструкція:

Корисний та смачний напій готовий. При цьому нам не знадобилися додаткові інгредієнти і спеціальне обладнання. Все дуже просто, при цьому виноградний сік буде зберігатися протягом довгого періоду часу. Спробуйте скористатися цим способом заготівлі.

Comments are closed.