Як холодильник вмонтувати в кухонний гарнітур: корисні поради

Габарити звичайної і вбудовуваної техніки

За розмірами вбудовані в кухонний гарнітур холодильники незначно відрізняються від звичайної техніки. Ширина вбудованих — від 40 до 112 см, звичайних — також від 40 до 112 див. Глибина звичайних холодильників — 40-60 см, вбудованих — 18-60 см. Висота звичайного пристрою може бути від 80 до 225 см, вбудованої техніки — від 60 до 200 см При придбанні можна керуватися такою розрахунковою формулою: на одну людину досить 120 л корисного об’єму, а на кожного наступного члена сім’ї додається 60 л. Морозильна камера потрібна при закупівлі м’яса або риби у великих обсягах, заморожування фруктів і овочів.

Особливості вбудовуваних моделей

Кухні з вбудованою технікою мають ті ж функції, що і зі звичними пристроями. Але крім стандартного набору опцій вбудовувані моделі мають кілька переваг: це місткість, економічність, низькі показники шуму і нульова камера. Сучасні виробники пропонують широкий асортимент вбудовуваних холодильників, адаптованих під будь-який метраж кухні. Така техніка підходить і для просторих приміщень в приватних будинках, і для малометражних «хрущовок».

Цікаве:  Чому не крутиться тарілка в мікрохвильовці: причини, можливі несправності, способи усунення неполадки

Нульова камера, якою оснащена практично будь-яка модель вбудованої техніки, дозволяє зберігати продукти набагато довше. Унікальна система мікроклімату, оптимальні температура та рівень вологості повітря позитивно впливають на збереження м’яса, овочів і фруктів. Володарі вбудовуваних холодильників можуть трохи заощадити на споживанні електроенергії, а додаткові панелі, які приховують корпус техніки, створюють бар’єр, що перешкоджає високому рівню шуму.