Відбілювання кухонних рушників з рослинним маслом: рецепт, склад, додаткові інгредієнти, особливості відбілювання та відгуки господинь

Кип’ятіння з маслом

Це старе і перевірене засіб використовували ще наші бабусі. У глибоку каструлю наливають гарячу воду, насипають невелику кількість лугу і закладають кухонні рушники. Зазвичай процес кип’ятіння тривав не менше однієї години. Вміст ємності періодично помішують, щоб річ вываривалась рівномірно. Слід дотримуватися техніку безпеки, щоб не обшпариться. Для того щоб плями були повністю виведені, річ попередньо замочують у маслі і соді. Всі інгредієнти потрібно взяти в рівних пропорціях і додавати в теплу воду.

Як зберегти рушник?

Навіть випрані в рослинному маслі кухонні рушники, на жаль, дуже швидко зношуються. Для того щоб продовжити строк їх служби, слід дотримуватися деяких правил:

  • Після прання вони повинні бути ретельно висушені. Не можна зберігати вологі рушники, так як тканина може відволожитися і запліснявіти.
  • Занадто часто користуватися відбілювачем не рекомендується. Бажано чергувати звичайну прання і прання з відбілювачем.
  • Проглаженное праскою виріб менше забруднюється і не містить мікробів.
  • У кожного кухонного рушника повинні бути свої функції. Одне використовується для рук, інше для приготування страв. Таким чином, вони не будуть швидко бруднитися, а господиня завжди буде знати плями якого походження присутні на рушник. Якщо це жирні плями, то їх найкраще виводити рослинним маслом. У той час як фруктові — марганцем або перекисом водню.
Цікаве:  Як вивести пляму крові з матраца: корисні поради