Особливості зберігання продуктів і розморожування
Щоб продовжити час служби холодильника, слід знати основи зберігання продуктів харчування:
- Не можна перевантажувати полиці.
- Забороняється ставити теплу і гарячу їжу.
- Не можна щільно ставити до задньої стінки каструлі, контейнери, упаковки.
- Зберігати і слід заморожувати свіжі продукти.
- Дотримуватися правил розподілу продуктів (пляшки ставити вертикально, у висувних ящиках тримати овочі і фрукти).
Що важливо знати про розморожування:
- Проводити її слід 3-4 рази в рік (з системою «Ноуфрост» — 1-2 рази).
- Період розморожування повинен тривати не менше доби.
- Не можна колупати лід ножем або іншими різальними приладами.
- Не варто нагнітати гаряче повітря феном або тепловентилятором.
- Всі продукти слід вийняти.
- Після розморожування не можна сильно завантажувати холодильник продуктами.