Пічка з бочки своїми руками: інструкції і рекомендації по виготовленню

Виготовлення димоходу

Труба — обов’язковий елемент буржуйки. Її діаметр становить від 10 до 15 див. Труба не тільки відводить дим, але і бере участь в теплопередачі, так що її роблять із сталі або чавуну.

Патрубок можна розташувати і зверху, і збоку печі. Проте саме останній варіант вважається оптимальним: таким чином сповільнюються гази і залишається простір для облаштування варильного сайту.

Щоб приміщення прогрівалося швидше, треба виводити трубу в дальню точку, а не по прямій лінії найближчим отвір. Рекомендується на димарі встановити засувку: за допомогою цього пункту можна регулювати відведення теплого диму. Крім того, коли піч не використовується, то і димохідну трубу рекомендується перекрити.

Цікаве:  Цікаві вироби з трубочок від туалетного паперу - покроковий майстер-клас

Фінальна збірка печі

Залишилася справа за малим: перенести бочку на підготовлену цегляну основу. Після цього встановити в грубку колосникові ґрати. Далі треба приварити верхню кришку і зробити в ній отвір під трубу. Коли димар встановлений, можна розтоплювати піч дровами.

Наступний крок — викласти на решітку папір і підпалити її. Сухі дрова треба закладати акуратно, оскільки висока ймовірність випадково обпектися. Пічка з бочки буде поступово нагріватися. Все, що треба робити далі, — підкидати дрова, щоб полум’я не згасло.

Піддувало пристрою може забитися золою, тому його необхідно періодично очищати від згорілого сировини.