Виробник
Zelmer – популярний сьогодні бренд, що має майже сімдесятирічну історію. Виробництво компанії налагоджено в Польщі. Проте з 2013 року фірма є частиною німецького концерну BSH, очолюваного компанією Bosch. Торгова марка «Зелмер» здобула популярність завдяки виготовленню побутових механізованих приладів, половина з яких іде на експорт. Прагнучи розширити асортимент і завоювати нові ринки збуту, на зміну звичайному прийшов миючий пилосос «Зелмер». Інструкція з експлуатації свідчить, що електричний помічник по господарству очистити від пилу і бруду підлоги практично з усіх матеріалів, настеленние ковролін, м’які меблі, і навіть вікна.
Як вибрати хороший пилосос?
Вирушаючи в магазин побутової техніки, необхідно визначитися з основними параметрами майбутнього придбання. Якщо мова йде про пилососі, то головними характеристиками будуть:
- Тип пристрою: для сухого або вологого прибирання.
- Вид управління: електронне або механічне.
- Кількість споживаної енергії 1300 – 2000 Вт. В цілях економії рекомендується купувати прилад з мінімальним значенням.
- Потужність всмоктування в межах від 250 до 480 Вт безпосередньо впливає на швидкість і якість прибирання. Чим більше показник, тим грунтовніше поглинеться пил з меншими тимчасовими витратами.
- Вид пилозбірника: контейнер, змінний мішок, аква-система.
- Фільтри різних класів, які вловлюють певний відсоток пилу. Тут кращим показником є 99,9%, а найгіршим – 80%.
- Допустима гучність від 70 до 90 дБ.
- Укомплектованість необхідними для прибирання конкретних поверхонь насадками: щілинний, круглої м’якою і жорсткою, турбо щіткою або спеціалізованими пристроями.
- Маса приладу від 4 кг.
- Положення для зберігання: вертикальне або горизонтальне.
- Розташування коліс краще на днище пристрою, що значно додає маневреності.
Потрібно враховувати, що вибір останніх чотирьох параметрів не є універсальним і залежить від переваг покупця. Що ж стосується миючого пилососа «Зелмер», інструкція попереджає про перевищення габаритних розмірів над стандартними для розширення можливостей прибирання внаслідок наявності додаткових функцій.