Освітлення
Як відомо, лампи бувають трьох видів світіння:
- теплого;
- холодного;
- природного.
А от які з них краще застосовувати, залежить від:
- Призначення приміщення.
- Загальної гами інтер’єру.
Холодне світіння, з легким блакитним відтінком, психологічно викликає асоціації з взимку або рано вранці. Воно змушує працювати і найчастіше використовується в офісах. Не найкращий варіант для кухні, де ми розслабляємося вечорами.
Тепле світіння заспокоює, підходить для домашнього вечері. Крім того, ідеальний для жовтої гами. Повна ідилія! Але трохи дисонує з білим в інтер’єрі.
Універсальний – третій, якої характеризують, як природний.
Традиційна люстра на кухні — предмет не практичний. Вона не здатна замінити всі необхідні світильники. Тому що в робочій зоні, де готуємо потрібні потужні лампи, які дозволять все добре розгледіти. Люстра – не врятує, занадто далеко.
А ось в обідній, над столом, світло може бути більш м’яким. І краще за все, з можливістю регулювати потужність. Часто розміщують кілька невеликих приладів лампами зі слабенькими. Включають одну, дві або три – по ситуації.
В стилі мінімалізм
Мабуть, компромісний шлях – використовувати його тільки в деталях. Це дозволяє поринути в цікаві експерименти, урізноманітнити і не витрачатися на великий ремонт.