Квашена капуста з яблуками на зиму: дуже смачні рецепти

У багатьох квартирах роблять заготовки на зиму. Це не тільки економія грошей, але й гарантія того, що у вас на столі будуть якісні продукти, без додавання консервантів і хімічних засобів.

Однією з найпоширеніших закусок, це квашена капуста. І це не дивно, адже вона поєднується практично з будь-якими стравами, є низькокалорійною і дуже корисною.

Деяким людям подобається кисло-солодкий смак квашеної капусти. Щоб домогтися цього, у закуску додають яблука. Такий варіант подобається не всім, але якщо ви хочете таким чином заготовити овочі, то пропоную кілька дуже смачних рецептів.

Квашена капуста з яблуками — рецепт на 3-літрову банку

Дуже простий варіант квашення капусти з кисло-солодким смаком, завдяки додаванню яблук. Спробуйте скористатися цим способом заготівлі на зиму.

Інгредієнти:

  • 3 кг білокачанної капусти;
  • 3 кисло-солодких яблука;
  • 3 морквини;
  • 2 ст. л солі.

Приготування

З качана знімаємо верхні листки, а потім капусту подрібнюємо. Якщо ви використовуєте спеціальну шатківницю, то будьте обережні, так як можна поранитися.

На наступному етапі в миску з капустою натираємо моркву на крупній тертці. І перемішуємо руками. Потім додаємо сіль і ще раз розмішуємо, придавлюючи овочі, щоб вони почали виділяти сік.

Цікаве:  Полуничне желе: рецепт з желатином з подрібненої полуниці

Відправляємо інгредієнти в чисту суху банку. Придавлюємо рукою або товкачиком. Коли ємність наповниться на третину, то прямо в неї нарізаємо часточками яблука. Від шкірки не очищаємо, так як в ній містяться корисні речовини.

Якщо ви заздалегідь подрібнили плоди, то їх слід збризнути лимонним соком, щоб не потемніли.

Потім зверху додаємо капусту, після чого яблука. І таким чином повністю заповнюємо ємність до самого верху. Ставимо банку в миску або таз, так як буде витікати сік. Зверху можете поставити гніт, у вигляді пляшки з водою.

З наступного дня протикаємо закуску паличками, таким чином, ми випустимо гази. Слідкуйте за тим, щоб капуста була повністю покрита рідиною.

Через 2-3 дні пробуємо закуску на смак, якщо вона готова, то прибираємо в холодильник. Квашену капусту можна подавати як окрему страву з ріпчастою цибулею і олією. Приємного апетиту!