Зберігання овочів на кухні: правильні умови та контейнери
Як правильно організувати зберігання овочів на кухні? Які овочі та фрукти не повинні зберігатися в холодильнику? Все про умови, терміни і контейнерах.
Правильні умови для зберігання овочів і фруктів
Нижче ви знайдете таблицю, в якій представлені ідеальні терміни та умови зберігання популярних овочів і фруктів в алфавітному порядку. Але перш ніж перейти до неї, ми наведемо деякі загальні принципи:
Перед зберіганням будь-яких овочів рекомендується видалити листя, залишаючи лише пару сантиметрів, які будуть стримувати передчасне висихання.
Переконайтеся, що пакет з овочами має кілька отворів для вентиляції (дивіться таблицю нижче — у цього правила є винятки).
Розподіліть овочі вільно з холодильника. Чим ближче вони один до одного, тим швидше почнуть гнити.
Мийте овочі та фрукти перед вживанням в їжу.
Кісточкові фрукти (крім вишні і черешні), помідори, дині, манго, авокадо, яблука і груші можна зберігати в кімнатних умовах, де вони будуть продовжувати дозрівати.
Солодкий перець, виноград, банани, всі цитрусові і ягоди слід зберігати тільки в холодильнику.
Картоплю, цибулю, часник і корінь імбиру погано реагують на високу вологість повітря в холодильниках, з-за чого починають гнити і змінюють свій смак. Їх краще всього зберігати в дротяних і плетених кошиках, дерев’яних ящиках та інших вентильованих контейнерах при кімнатній температурі.
Моркву і буряк рекомендується зберігати немитими в прохолодному місці. Якщо це холодильник, контейнер для них повинен бути герметичним, щоб захистити від вологи, якій ці коренеплоди бояться.