Урожай
Здавалося б, що простіше, ніж зірвати готовий салат? Але при правильному зборі кущ прослужить довгий час.
Готовий до вживання салат через місяць після посадки. Досягає в домашніх умовах 10 див.
Салат постійно зростає, і, щоб отримати якомога більше листя, дотримуйтеся нескладних правил:
- Збір листя проводите рано вранці, коли рослина насичене вологою. Так кущ буде рости здоровим, а зібрані листя довше залишаться міцними і свіжими.
- Зрізайте не середину. Збирайте тільки зовнішні листя салату в горщику. Так салат буде продовжувати рости і давати нові листя протягом декількох місяців.
- Проводите збір раз в 2 тижні, щоб дати рослині час на відновлення.
Листя салату чудово зберігаються в холодильнику 5-8 днів, зберігаючи свої корисні властивості. Заморожений продукт при розморожуванні втрачає смак. Такий спосіб зберігання не рекомендується.
Висіваючи насіння раз в 1-2 тижні, можна забезпечити зеленню всю сім’ю. Нескладний в догляді і дуже корисний салат в горщику заслуговує свого місця на підвіконні у вашій квартирі.
А якщо врахувати, що, крім безсумнівної користі в харчуванні, салат ще й гарний, сумнівів у плані «саджати чи не саджати» не залишається.
Вирощування органічно чистого продукту, як видно зі статті, зовсім не пов’язане з труднощами. А він може рости круглий рік. Салат в горщику — відмінний вихід для людей, що не мають присадибного господарства, але бажають харчуватися здоровою їжею.