Як виростити манго будинку: особливості вирощування, догляд, поради та рекомендації

Підготовка насіння

Щоб виростити манго з кісточки будинку (фото ми розмістили нижче), необхідно вийняти кісточку з фрукта, а зробити це не завжди вдається. Розріжте навпіл плід і ножем кісточку, очистіть від м’якоті. Потім ретельно промийте її під проточною водою. Нерідко квітникарів цікавить, як швидко виростити манго будинку з покупного фрукта. Для цього необхідно насіння звільнити від твердої шкірки. З допомогою ножа дуже акуратно розкрийте кісточку і дістаньте її вміст, що нагадує по виду і формі велику квасолю.

Якщо занадто тверда оболонка не піддається, не намагайтеся її розламати або розбити – ви можете поранити паростки. Покладіть таку кісточку в прозору ємність на кілька тижнів і залийте водою. Непіддатну кісточку в мисці поставте на південний підвіконня і не забувайте раз на кілька днів міняти воду.

Цікаве:  Хавортія перлова: опис рослини, особливості поливу і освітлення, фото

Як тільки кісточка набубнявіє, ви без туди розкриєте її збоку і дістанете насіння. Відразу ж обробіть його фунгіцидом, щоб знищити спори грибків. Не забувайте про те, що молоде насіннячко, позбавлений захисної оболонки, може стати легкою здобиччю для цвілі і інших паразитів.

Загорніть насіння у вологу бавовняну серветку. Вона не повинна бути надмірно вологою, щоб не допустити гниття. Створіть для нього міні-парник: вологий матеріал помістіть в щільний поліетиленовий пакет і все це упакуйте в харчовій пластиковий контейнер з кришкою, який необхідно поставити в темне місце для пророщування. Щодня перевіряйте вологість і провітрюйте посадковий матеріал.

Альтернатива такому способу пророщування насіння – харчової контейнер з вологими тирсою. Через три тижні, коли з’являться перші зародки, можна пересаджувати насіння в горщик.