Правила зонування в кухні, суміщеної з вітальнею
При поєднанні вітальні з кухнею необхідно розмежування функціональних зон. Їх повинно бути не менше трьох:
- робочий кухонний місце;
- куточок для відпочинку;
- обідня.
При плануванні важливо дотримуватися правил зонування
3 способи економії простору
Барна стійка – це шафа, столик, і місце зберігання.
Багатофункціональна барна стійка
Два варіанти зонування простору
Для відкритого зонування використовуються:
- різні рівні стелі;
- піднесення;
- комбінація підлогових покриттів;
- контрасти;
- різнотипні джерела та системи освітлення;
- стелажі.
Відкритий варіант зонування
Відкритий вид планування передбачає дизайн об’єднаних кімнат одного стилю і колірної палітри. Таке рішення раціонально для малогабаритних квартир, потребують розширення простору. В цьому випадку важко приховати кухонне обладнання.
Закритий тип планування — розмежування простору з допомогою:
- предметів меблів;
- арки;
- барної стійки;
- кухонного острова.
Закритий тип планування
Відмінно справляється з поділом просторів різного призначення невисока вузька перегородка з декоративними нішами або полицями. Крім прикраси простору подібний елемент інтер’єру розширить його функціональність, додавши кількість місць для зберігання дрібниць або оригінальних виробів.
Ще одне рішення – установка розсувних дверей. Завдяки розташуванню її відкритих стулок уздовж поверхні стін інтер’єр з суміщеними функціональними зонами буде тільки вигравати. Для цього використовуються рольставні, гармошки.
Ще один спосіб — установка розсувних дверей
Головне для збільшення площі вітальні – розташувати відгороджує частину максимально ближче до меблів на кухні.
При закритій плануванні легко маскуються кухонні приналежності. Цей варіант ідеальний для заміських будинків або квартир-студій.
Збільшуємо простір вітальні за рахунок зменшення території кухні