Обідня зона
Обідня зона це стіл і стільці, і ось з ними на вузькій кухні зазвичай найбільше проблем, оскільки вони вимагають багато місця і комфортно розмістити їх складно. Це може бути:
- Стандартний стіл. Як правило, прямокутної форми — так його набагато простіше вписати в інтер’єр, оскільки овального або круглого потрібно більше місця.
- Відкидний стіл. Кріпиться до стіни, піднімається, коли хтось вирішує поїсти. Вміщує зазвичай лише однієї людини, але якщо ви живете в самоті, це не проблема.
- Барна стійка. Хороше рішення для вузької кухні, оскільки стійка вже звичайного столу і вище — її можна використовувати і як робочу поверхню. Виглядає вона краще всього в мінімалізм, хай-теке та інших сучасних стилях.
Невеликий острів — зручна ідея
Розташувати обідню зону можна по-різному. Відкидний стіл, що логічно, кріпиться біля стіни, як правило, навпроти кухонного гарнітура, витягнутого в одну лінію.
Барна стійка або стає частиною гарнітура і відходить від нього під прямим кутом, або ставиться навпроти, але не у стіни. Так можна зробити, якщо стіна поставити у вузькій стіни, а барну стійку тут же — головне, щоб вам вистачало місця для приготування їжі.