Садівникам, захоплено займаються розведенням винограду, напевно відоме ім’я російського селекціонера А. В. Бурдака. Їм виведено чимало цікавих гібридних сортів цієї ягоди, до них належить поки ще маловідомий, але вже користується популярністю у садівників виноград Сицилія.
Особливості сорту
Його характеризують як столовий, так як ягода відмінно підходить для приготування кулінарних страв та домашнього вина.
Сорт винограду Сицилія відрізняється стійкістю до багатьох захворювань, включаючи грибкові, оїдіум, білу гниль.
Поки він проходить випробування і активно вирощується в південних регіонах Росії, оскільки витримує морози до -23 градусів. Відмінними ознаками винограду Сицилія можна назвати наступні:
- формує швидко розростається кущ з потужним кореневищем;
- великі грона циліндричної форми з’являються у великій кількості, дозрівають приблизно в середині серпня (на 115-125 день), мають вагу від 0,800 до 1,5 кг;
- світло-жовті довгасті ягоди — великі, до 6 см, з хрусткою солодкою м’якоттю (хоча слабка кислинка все ж відчувається), вираженим смаком мускату, з однією-двома кісточками і щільною шкіркою.
Догляд за виноградом
Сицилія не особливо вимоглива до умов посадки та догляду. Однак декількох правил для отримання високих щорічних урожаїв все ж слід дотримуватися.
- При посадці виключити грунт глинистий, а також з великим вмістом солей.
- Затінення необов’язково – Сицилія прекрасно себе почуває під променями сонця.
- Даний виноград любить вологу, а тому потрібно постійно стежити за станом грунту навіть в умовах помірного клімату.
- В період зав’язування грон рекомендується проводити їх нормування, що в кінцевому підсумку підвищить врожайність.
- Необхідна осіння обрізка плодоносних пагонів.
Володіє відмінними смаковими якостями, виноград Сицилія добре транспортується і відмінно виглядає на святковому столі, завдяки чому має всі перспективи в недалекому майбутньому стати досить затребуваним і у професіоналів, і у садівників-аматорів.