Технологія сервірування столу: хочете, щоб вона була бездоганною? Правила розміщення допоможуть організувати застілля для будь-якого свята.
Якщо вам потрібна оригінальна сервіровка столу, технологія і фантазія допоможуть організувати будь-яке застілля.
Критерії вибору варіантів
Грамотна сервірування столів — завершальний етап підготовки до майбутнього застілля. Вона дозволяє відтінити оригінальність поданих страв, підкреслити художній смак і допомагає створити святковий або домашню атмосферу. Сервіровка необхідна і для сніданку в сімейному колі, і для урочистої вечері на ювілей, і для фуршету на честь заручин.
Створюємо святкову атмосферу
Привід для застілля — головний фактор, що визначає кількість запрошених гостей і формат проведення зустрічі. Від нього залежить вибір поданих страв, текстилю, посуду і столових приладів. Наприклад, для сімейного недільного обіду можна вибрати більш просте оформлення, що на день народження або річницю весілля.
Оформляємо в тему застілля
У пошуках варіантів сервірування необхідно враховувати:
- Час доби. При підготовці до сніданку використовуйте світлу посуд і яскравий текстиль з бавовни або льону. На святковому вечері доречні скатертину і серветки з щільних тканин благородних відтінків — бордового, темно-синього або золотистого.
- Сезон року. Для оформлення столу навесні або влітку вибирайте світлі і сонячні відтінки, а взимку або восени — більш насичені і тону. У відповідності з сезоном можна підібрати квіти та інші аксесуари для прикраси.
На сніданок краще використовувати білий посуд
Універсальним при оформленні є білий колір. Біла посуд може застосовуватись для повсякденного, і для святкової сервіровки. Біла скатертина виглядає урочисто в поєднанні з такими ж серветками з тканини, а з кольоровими паперовими — свіжо і невимушено.
Невимушений білий колір