Закусочний торт з вафельних коржів — рецепти приготування в домашніх умовах

Ми звикли, що торти являють собою солодкий десерт. Але вафельні коржі можна змащувати не тільки кремом, але і різними продуктами. Таке блюдо нагадує листкові салати.

Закусочний торт виходить ситним і красивим, тому він буде головною прикрасою святкового столу. Особливу увагу потрібно приділити вибору коржів. Вони повинні бути цілими і без неприємного запаху.

Щоб страва добре просочилося майонезом, його потрібно прибрати в холодильник на пару годин перед подачею на стіл. Для його прикраси можете скористатися готовими варіантами або проявити свою творчу фантазію.

На сьогоднішній день в інтернеті можна знайти величезну кількість рецептів такої закуски. Я зібрав найпоширеніші і смачні варіанти приготування в домашніх умовах з різними начинками.

Закусочний торт з вафельних коржів — рецепт з оселедцем і яйцем

В першу чергу розглянемо один з найбільш смачних варіантів приготування бутербродного торта. Гості першим зметуть його зі стола, і обов’язково будуть питати у вас рецепт цієї чудової закуски. Вона буде відмінною заміною листковим салатів, які вже встигли приїстися.

Інгредієнти:

  • 2 оселедця;
  • 5 яєць;
  • 1 упаковка коржів;
  • 2 морквини;
  • 3 головки цибулі;
  • 50 г вершкового масла;
  • 150 г сиру;
  • Майонез.

Приготування

Дві цибулини дрібно нарізаємо і обсмажуємо в сковороді з розігрітим рослинним маслом до золотистої скоринки. Варені яйця розрізаємо навпіл. Підготовлені інгредієнти разом з розм’якшеним вершковим маслом відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідної маси.

Щоб швидко розм’якшити вершкове масло, потрібно покласти його на тарілку, у чашку налити окріп і почекати пару хвилин. Потім склянку протираємо рушником і накриваємо їм масло. Через пару хвилин воно буде м’яким.

Наступним кроком розбираємо оселедець, нарізаємо її на невеликі шматки і кладемо в чашу блендера. Туди ж відправляємо нарізану головку цибулі. Подрібнюємо до однорідності.

Цікаве:  Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом: 4 покрокових рецепта

Варену моркву подрібнюємо на тертці.

Тепер приступаємо до формування торта. Для цього плоске блюдо злегка змащуємо майонезом і викладаємо на нього перший вафельний корж. Зверху додаємо половину оселедцевою маси і рівномірно розподіляємо його по поверхні за допомогою силіконової лопатки.

Наступний корж злегка змащуємо майонезом і укладаємо його на торт змазаній стороною вниз. Тепер розподіляємо по поверхні половину яєчної маси.

Тепер знову змащуємо корж домашнім майонезом, викладаємо його на блюдо, а зверху розподіляємо половину натертої моркви.

Залишається тільки повторити всі шари ще раз. Потім накриваємо блюдо вафельним коржем, і прибираємо його в холодильник, як мінімум на три години. Це необхідно для того, щоб торт добре просочився.

Витягаємо закуску з холодильника, верхній корж змащуємо невеликою кількістю майонезу і посипаємо натертим сиром.

Блюдо готове і його можна подавати до столу. При бажанні ви можете його красиво оформити. Для цього підходить зелень, шматочки яєць, червона ікра, як показано на головному фото.