Як холодильник вмонтувати в кухонний гарнітур: корисні поради

Вбудований кухонний гарнітур, холодильник (на фото такі інтер’єри дійсно виглядають стильно і зручно) візуально збільшує вільний простір малогабаритної кухні і дозволяє створити єдиний композиційний стиль. Крім того, вбудована техніка коштує дорожче звичайної і відрізняється особливою конструкцією.

Як холодильник вмонтувати в кухонний гарнітур? Можна зробити надійну конструкцію навколо звичайної моделі? Які матеріали та інструменти для цього знадобляться? Варто відзначити, що краще все-таки зупинити вибір на техніці, яка спеціально призначена для вбудовування. Але який вбудований холодильник вибрати?

Які холодильники підходять для вбудовування?

Сховати звичайний холодильник в шафі — думка не вдала, оскільки вбудована техніка виробляється з урахуванням кріплень. Зробити щось подібне з звичайним холодильником не вийде. Конструкція вийде нестійкою, тому що техніку доведеться встановлювати на підлогу (тобто буде відсутня підстава), бічні стінки можна буде прикріпити і доведеться прибирати задню стінку для забезпечення циркуляції повітря.

Цікаве:  Кухні Гармонія: відгуки про якість, огляд моделей

У комплектації вбудованих моделей виробником передбачено кріплення фасадних дверей до дверцят і конструкції для фіксації холодильника до бічних стінок ніші. В інструкції обов’язково вказуються необхідні розміри шафи для забезпечення вентиляції. Виробники кухонних гарнітурів традиційно передбачають вентиляційну решітку і канали в цокольній частині шафи. Відстань між стінкою і холодильником повинно бути не менше 7 мм.

Кухонний гарнітур з вбудованим холодильником виглядає стильно і є прекрасним рішенням для інтер’єру. Це не тільки красиво, але і зручно, тому що холодильники для вбудовування часто володіють додатковими функціями, аналогічними наявними у звичайної техніки, характеризуються низьким рівнем шуму (від 45 до 39 дБ) і високим класом енергоспоживання (від А+++ до). Додатково пропонуються система NoFrost (автоматичне розморожування), режим Vacation (економне енергоспоживання для продуктів тривалого терміну зберігання), шокова заморозка.