Вівсяне молоко: як приготувати в домашніх умовах і термін придатності

Не всі люди можуть пити коров’яче молоко, унаслідок непереносимості лактози. Тому сучасні виробники пропонують різні аналоги, які по консистенції і вигляду практично не відрізняються від звичайного продукту.

Однак такі напої є досить дорогими. Якщо ви хочете заощадити свої гроші, то можна в домашніх умовах приготувати вівсяне молоко. У ньому містяться поживні речовини, необхідні нашому організму.

Але його не можна назвати низькокалорійним напоєм, так як калорійність в 100 мл становить 145 калорій.

Якщо ви ще не знаєте, як готувати таке не молоко з вівса, то ця стаття для вас. Сам процес неймовірно простий, таким чином, не складе труднощів зробити корисне молоко будинку.

У цій статті буде кілька рецептів. При цьому нам знадобляться недорогі продукти, тому напій можна віднести до бюджетних варіантів.

Як приготувати вівсяне молоко в домашніх умовах з вівсяних пластівців «Геркулес»

Якщо ви намагаєтеся вести здоровий спосіб життя і правильно харчуватися, то вам сподобається рецепт корисного напою. Він підходить для людей, які з певних причин не можуть пити коров’яче молоко.

Інгредієнти:

  • 100 г вівсяних пластівців;
  • 1 л води.

Тобто продукти беремо в співвідношенні 1:10.

Приготування

В чисту суху банку висипаємо 100 г пластівців «Геркулес». Заливаємо кип’яченою охолодженою водою або просто пропустіть її через фільтр. Добре розмішуємо і залишаємо настоюватися на ніч.

На наступний день суміш ще раз перемішуємо і переливаємо в чашу блендера. Збиваємо до отримання однорідної маси.

Тепер залишається тільки процідити молоко. Для цього можна використовувати марлю, складену в декілька шарів. Для цієї мети також підходить і сито, тому робіть, як вам звичніше і зручніше.

З решти макухи можна робити дієтичну випічку. Якщо вам не подобається смак вівса, то напій знову відправляємо в блендер і перемішати його з ягодами, бананом та іншими фруктами. Приємного апетиту!

Цікаве:  7 рецептів приготування домашнього майонезу блендером

Вівсяне молоко — рецепт приготування в домашніх умовах без блендера і міксера

Не в кожному будинку є сучасна кухонна техніка. Як бути в цьому випадку, якщо хочеться зробити корисний напій? Все дуже просто – скористайтеся наступним рецептом.

Інгредієнти:

  • 200 г вівсяної муки;
  • 1500 мл гарячої води;
  • Мед і цукор за бажанням.

Приготування:

  1. В чисту банку висипаємо необхідну кількість вівсяного борошна;
  2. Вливаємо в ємність гарячу воду і перемішуємо. Суміш наполягаємо протягом півгодини;
  3. За бажанням додайте в рідину натуральний мед і невелика кількість цукру, якщо вам подобається солодке молоко. Гарненько розмішуємо;
  4. Через сито або марлю проціджуємо вівсяне молоко;
  5. Переливаємо в зручну ємність і прибираємо в холодильник.

Корисний напій краще пити ранковий прийом їжі, так як він покращує травлення і надає енергію на цілий день.

Загрузка...

Як самому зробити вівсяне молоко з вівсяної муки

Ви можете купити борошно або зробити її самостійно в домашніх умовах. Для цього зерна або пластівців потрібно просто перемолоти в спеціальній млині. Це якісний продукт, який використовується для випічки і приготування корисного напою.

Інгредієнти:

  • 300 г вівсяного борошна;
  • 1 л води.

Приготування:

  1. Борошно висипаємо в будь-яку ємність. Краще скористатися звичайною скляною банкою;
  2. Вливаємо один літр теплої води і все ретельно перемішуємо;
  3. Залишаємо на ніч, або як мінімум на 5 годин;
  4. На наступний день суміш розмішуємо і проціджуємо будь-яким зручним способом.

При бажанні в напій можете додати будь-які фрукти або ягоди, і збити в блендері або міксері.

Вівсяне молоко: як приготувати вдома з цільного зерна

Пів склянки цього напою допомагає зміцнити імунітет і запобігти розвиток різних захворювань. Тому робіть молоко в домашніх умовах і покращуйте своє здоров’я.

Інгредієнти:

  • 200 г зерен вівса;
  • 1 л води;
  • 0,5 ч. л морської солі;
  • 1,5 ст. л натурального меду.

Приготування

Вівсяні зерна можна купити практично в будь-якому продуктовому магазині по невисокій вартості. Для початку їх потрібно ретельно промити під струменем холодної води.

Цікаве:  Морквяний торт — покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

На наступному етапі зерна відправляємо в ємність і заливаємо водою. Перемішуємо і залишаємо на 12 годин настоюватися. За цей час віддалиться фитиновая кислота.

На наступний день можна приступити до приготування молока. Для цього настояні зерна з водою відправляємо в блендер. Для поліпшення смакових якостей, можете додати морську сіль і мед. Доводимо до однорідного стану.

Після цього суміш проціджують будь-яким зручним способом. Простіше всього використовувати марлю. З макухи роблять косметичні маски і різну випічку.

Напій виходить концентрованим, тому перед вживанням його рекомендується розбавляти кип’яченою або фільтрованої водою. Приємного апетиту!

Загрузка...

Як швидко зробити вівсяне молоко, щоб не було присмаку

Якщо заздалегідь замочувати вівсянку, то ви зможете хоч кожен день робити корисний напій. Але коли немає часу, то скористайтеся простим і швидким рецептом приготування.

Інгредієнти:

  • 1 стакан вівсяних пластівців;
  • 500 мл води.

Приготування

Пластівці пересипаємо в чашу блендера або міксера. Щоб легше їх пробити додаємо невелику кількість води. Перемелюємо на максимальній потужності.

Проціджуємо через сито або марлю. Отриманий концентрат розбавляємо 500 мл води. Можете додавати менше або більше, залежно від того, яку консистенцію хочете отримати.

Присмак вівсянки буде в будь-якому випадку. Якщо хочете позбутися від нього, то додайте в суміш мед або фрукти.

Як приготувати вівсяне молоко в домашніх умовах з вівсяної крупи блендером

Вдома легко зробити напій, багатий вітамінами і мікроелементами. Це відмінна альтернатива звичайному молока. Процес дуже легкий, тому вам не доведеться докладати багато зусиль.

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки вівсяної крупи;
  • 1 л води;
  • Кориця, мед, сироп по бажанню.

Приготування

Для початку обов’язково крупу промиваємо. Потім заливаємо її теплою водою, але не окропом. Залишаємо при кімнатній температурі на ніч.

Вранці збиваємо суміш у блендері, після чого проціджуємо будь-яким зручним способом.

Цікаве:  Салат з кальмарами і креветками: 6 найсмачніших покрокових рецептів

Щоб надати приємний смак молока, то знову переливаємо його в чашу блендера, додаємо за бажанням корицю, мед, нектар або сироп.

Користь і шкоду молока вівсяного

Перш ніж готувати напій з вівсяних пластівців або зерен, рекомендується ознайомитися з його властивостями. Чим він може бути корисний для нашого організму, і чи існують протипоказання до вживання.

Переваги:

  • Зниження рівня холестерину;
  • Нормалізація артеріального тиску;
  • Регулювання рівня цукру в крові;
  • Профілактика анемії;
  • Зміцнення імунної системи;
  • Зниження зайвої ваги;
  • Поліпшення стану шкіри, волосся і нігтів;
  • Уповільнення процесу старіння;
  • Благотворно діє на ШКТ;
  • Сприяє збільшенню м’язової маси;
  • Прискорення метаболізму;
  • Позбавлення від безсоння і депресії;
  • Запобігання розвитку різних захворювань;
  • Краще засвоєння їжі;
  • Виводить зайву рідину з організму.

Але, як і у будь-якого засобу і продукту, є деякі протипоказання, з якими слід ознайомитися.

Недоліки:

  • Може викликати газоутворення і діарею;
  • Протипоказано при діабеті, остеопорозі, коліті та інших хронічних захворюваннях. Тому перед вживанням рекомендується проконсультуватися з кваліфікованим медичним фахівцем;
  • Можлива алергічна реакція.

Незважаючи на величезну кількість корисних дій, вівсяне молоко не є чудодійним засобом. Воно виступає в якості одного пункту комплексного підходу до здорового способу життя.

Термін придатності вівсяного молока, приготованого в домашніх умовах

При можливості, напій рекомендується готувати кожен день в невеликих кількостях. В цьому випадку у вас завжди буде в наявності свіже молоко. Але так не завжди виходить.

В першу чергу, потрібно знати, що зберігати його слід в холодильнику. Температура не повинна перевищувати +2 градуси.

Домашній напій зберігає свої корисні властивості протягом 3-5 днів. Але краще ужити його в перші три дні. Справа в тому, що в молоці відбуваються процеси бродіння, тому з часом воно стає кислим, в цьому випадку, його краще використовувати для приготування випічки.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *