Виростити салат в горщику будинку? Просто!

В епоху правильного харчування і турботи про здоров’я все більше людей намагаються виростити овочі самостійно, щоб уникнути хімічних домішок в готовому продукті і не піддати свій організм небезпеки. У цій статті ви прочитаєте про листовому салаті — вірного друга будь-якого піклується про себе людини.

Користь чи шкода

Вирощений в горщику салат принесе виняткову користь організму. Яку саме?

З-за низької калорійності (12 ккал у 100 г) вирощений в горщику салат вага не збільшить, його можна безбоязно є у великих кількостях. Багато дієтологів радять соковиті листя до вживання в комплексі з іншими продуктами. Адже салат в чистому вигляді не викликає почуття ситості.

Цікаве:  Як часто поливати алое? Поради і правила по розмноженню і догляду, опис рослини з фото, корисні і лікувальні властивості

Багатий вітамінно-мінеральний склад салату не можна обійти увагою. У ньому присутні вітаміни групи В, С, а також калій, кальцій, сірка, йод, фосфор.

Також до корисних властивостях продукту відносяться:

  • поліпшення травлення;
  • нормалізація роботи кишечника;
  • очищення організму від шлаків;
  • зниження рівня холестерину;
  • поліпшення стану волосся і нігтів;
  • поліпшення шкіри, пам’яті, зору;
  • профілактика хвороби Альцгеймера.

Однак є і протипоказання. Не рекомендується вживати салат людям, хворим на подагру, колітом і при наявності проблем з нирками.