В епоху правильного харчування і турботи про здоров’я все більше людей намагаються виростити овочі самостійно, щоб уникнути хімічних домішок в готовому продукті і не піддати свій організм небезпеки. У цій статті ви прочитаєте про листовому салаті — вірного друга будь-якого піклується про себе людини.
Користь чи шкода
Вирощений в горщику салат принесе виняткову користь організму. Яку саме?
З-за низької калорійності (12 ккал у 100 г) вирощений в горщику салат вага не збільшить, його можна безбоязно є у великих кількостях. Багато дієтологів радять соковиті листя до вживання в комплексі з іншими продуктами. Адже салат в чистому вигляді не викликає почуття ситості.
Багатий вітамінно-мінеральний склад салату не можна обійти увагою. У ньому присутні вітаміни групи В, С, а також калій, кальцій, сірка, йод, фосфор.
Також до корисних властивостях продукту відносяться:
- поліпшення травлення;
- нормалізація роботи кишечника;
- очищення організму від шлаків;
- зниження рівня холестерину;
- поліпшення стану волосся і нігтів;
- поліпшення шкіри, пам’яті, зору;
- профілактика хвороби Альцгеймера.
Однак є і протипоказання. Не рекомендується вживати салат людям, хворим на подагру, колітом і при наявності проблем з нирками.