Вареники з картоплею: покрокові рецепти приготування вдома

Вареники з картоплею є популярна страва, завдяки простоті приготування і неймовірним смаком. Вони нагадують пельмені, тільки в якості начинки, зазвичай, виступає не м’ясо, а інші інгредієнти.

У сьогоднішній статті розглянемо покрокові рецепти приготування з картоплею. Блюдо виходить простим і низькокалорійним, тому не обтяжує шлунок.

Звичайно, простіше купити вареники з картоплею в магазині. Але в цьому випадку, ви не будете впевнені в якості продукту. А в домашніх умовах можна зробити смачну страву з натуральних інгредієнтів. Існує кілька варіантів приготування, які розглянемо в цій статті.

Вареники з картоплею і грибами: покроково готуємо вдома

Домашні страви завжди виходять смачними, якщо їх правильно приготувати. Пропоную простий рецепт вареників з ситної начинкою зі звичайних продуктів.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 150 мл води;
  • 0,5 ч. л харчової солі;
  • 1 ст. л соняшникової олії;
  • 300 г грибів;
  • 250 г картопляного пюре;
  • 1 цибулина;
  • 20 г вершкового масла;
  • Мелений чорний перець;
  • Сіль за смаком.
Цікаве:  М'ясо по-французьки в духовці з свинини

Приготування:

 

  • Заздалегідь відварюємо картоплю і робимо з нього пюре. Залишаємо остигати;
  • У глибоку ємність висипаємо просіяне борошно, додаємо трохи солі, рослинна олія і воду. Замішуємо тісто, формуючи з нього кулю. Накриваємо ємність рушником і даємо відпочити масі;
  • Тим часом займемося начинкою. Для цього на вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору;
  • Потім додаємо в сковороду нарізані гриби. Після випаровування рідини, солимо, перчимо і через пару хвилин знімаємо з плити;
  • Обсмажені продукти змішуємо з картопляним пюре;
  • На робочу поверхню висипаємо трохи борошна, відрізаємо шматок тіста розкачуємо його в пласт. Вирізаємо кружечки. Із залишків тіста також розкочуємо пласт і продовжуємо процедуру;
  • Кружечки наповнюємо начинкою, защепляем краю, формуючи вареники.

 

Заготовки відправляємо в каструлю з киплячою підсоленою водою і варимо близько 3-5 хвилин. Коли вареники спливуть, що через 30 секунд витягуємо з каструлі.

Викладаємо на тарілку і подаємо зі свіжою зеленню. Приємного апетиту!