Кисло-гострий грузинський соус готується з натуральних інгредієнтів, тому володіє корисними властивостями для організму. Найчастіше його роблять із слив різного сорту.
Незважаючи на те, що розглянутий соус містить безліч вітамінів і мікроелементів, його не рекомендується вживати людям, що страждають від захворювань шлунково-кишкового тракту.
Соус Ткемалі
Зараз почався сезон збору врожаю, тому саме час зайнятися заготовками на зиму. Ткемалі можна дуже просто приготувати в домашніх умовах, при цьому не потрібно володіти спеціальними навичками або певним досвідом.
Соус є відмінним доповненням до м’ясних страв. Ви забудете про кетчупі, спеціях та інших приправах, якщо хоча б раз спробуєте Ткемалі.
На сьогоднішній день існує безліч варіантів приготування грузинського соусу. Розглянемо кілька простих рецептів.