Смажені кальмари з цибулею — дуже смачні покрокові рецепти

Кальмари є дієтичним продуктом, який багатий корисними речовинами. Фахівці рекомендують включати в свій раціон морепродукти.

Їх можна готувати різними способами. Найчастіше, кальмари використовують для приготування салатів. Сьогодні я пропоную вам неймовірно простий рецепт смажених морепродуктів з ріпчастою цибулею. Незважаючи на це, страва володіє чудовим смаком.

Ви можете зробити таку закуску в звичайні дні, але і на святковому столі вона не загубиться, і гості з задоволенням наминати за обидві щоки.

Я пропоную підбірку покрокових рецептів, з якими впорається навіть недосвідчена господиня. Адже для цього не потрібно спеціальних навичок і певного кулінарного досвіду.

Дуже смачний рецепт смажених кальмарів з цибулею і зі сметаною

Для початку я хочу розглянути один з найбільш швидких і простих рецептів смачної страви. Його можна подавати з картоплею і рисом. Також закуска підходить для святкового столу.

Інгредієнти:

  • 600 г очищених кальмарів;
  • 150 г цибулі;
  • 3 ст. л сметани;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ст. л пшеничного борошна;
  • Мелений перець і харчова сіль за смаком.

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю нарізаємо на півкільця. Якщо будете використовувати лук-порей, то ріжемо його на кільця;
  2. Очищені тушки кальмарів ріжемо на кільця, товщиною близько 5 мм;
  3. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, і відправляємо в неї цибулю з кальмарами. Солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо і накриваємо кришкою. Залишаємо на 3-5 хвилин;
  4. Наступним кроком додаємо сметану в необхідній кількості, трохи перцю і розмішуємо;
  5. Висипаємо просіяне борошно і акуратно перемішуємо;
  6. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще пару хвилин.

Знімаємо блюдо з плити, викладаємо на красиве блюдо і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Як смачно приготувати смажені кальмари з цибулею і морквою в соєвому соусі

Якщо ви любите морепродукти і корейську кухню, то пропоную вам рецепт приготування гострої закуски. Її краще всього подавати з відварним рисом. Беріть рецепт на замітку, вам сподобається.

Цікаве:  Каша з гарбуза з пшоном: швидкі і смачні рецепти

Інгредієнти:

  • 3 тушки кальмарів;
  • 1 морква;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 перець чілі;
  • Пучок зеленого цибулі.

Для соусу:

  • 1 ч. л кунжутного масла;
  • 5 ст. л соєвого соусу;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 2 ст. л меленого червоного перцю;
  • 1 ст. л цукрового піску.

Приготування:

  1. Кальмари при необхідності очищають від плівки, і нарізаємо соломкою;
  2. Цибулину ріжемо півкільцями;
  3. Морква промиваємо під струменем холодної води, зчищають верхній шар і нарізаємо на тонкі скибочки;
  4. Зелену цибулю ріжемо на шматочки довжиною 3-4 см;
  5. Гострий перчик нарізаємо кільцями. Якщо ви хочете зменшити гостроту страви, то видаліть насіння;
  6. Для приготування соусу в мисці перемішуємо подрібнений часник, цукор, перець і соєвий соус;
  7. У розігріту сковороду з рослинним маслом відправляємо ріпчасту цибулю з морквою і злегка обсмажуємо;
  8. Потім додаємо зелений лук з чилі, розмішуємо і готуємо пару хвилин;
  9. На наступному етапі викладаємо кальмари, заливаємо соєвим соусом і перемішуємо;
  10. Не накриваючи сковороду кришкою, готуємо страву протягом двох хвилин;
  11. В кінці додаємо кунжутне масло, і вимикаємо вогонь.

Просте і смачне блюдо розподіляємо по порційних тарілках. Можете поекспериментувати з додаванням спецій.

Як посмажити кальмари з цибулею і томатом на сковороді

Ніжне й ароматне блюдо легко приготувати в домашніх умовах. Це не оригінальний рецепт, але багатьом господиням він не відомий. Закуску можна готувати в звичайні дні і до свята, наприклад до Нового року.

Інгредієнти:

  • 600 г кальмарів;
  • 2 цибулини;
  • 2 моркви;
  • 5 ст. л томату;
  • 120 мл білого вина;
  • Харчова сіль за смаком;
  • Соняшникова олія.

Приготування:

  1. Якщо у вас неочищені тушки, то з них треба зняти плівку і видалити хребет;
  2. У каструлі кип’ятимо воду, злегка її підсолюємо і викладаємо кальмари. Після повторного закипання варимо не більше 3 хвилин. Перекладаємо в миску і залишаємо остигати;
  3. У сковороду з рослинним маслом відправляємо подрібнену цибулю з тертою морквою. Обсмажуємо протягом 5 хвилин;
  4. Потім додаємо в сковороду томатну пасту, перемішуємо і готуємо ще пару хвилин;
  5. Солимо за смаком, викладаємо кальмари, нарізані на тонкі смужки;
  6. Вливаємо біле вино або виноградний сік. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 5 хвилин;
  7. Після чого знімаємо кришку, щоб алкоголь випарувався, і через хвилину вимикаємо вогонь.
Цікаве:  Бутерброди з печінкою тріски — прості і смачні рецепти на святковий стіл і не тільки

Закуска подається до будь-якого гарніру. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт смажених кальмарів з цибулею і часником

Всього за лічені хвилини можна приготувати смачну страву з морепродуктів. Закуска сподобається тим людям, яким люблять додавати гострі продукти.

Інгредієнти:

  • 400 г кальмарів;
  • Пучок зеленої цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 ст. л соєвого соусу;
  • Перчик чилі;
  • Чорний мелений перець;
  • Сіль;
  • Сік лимона;
  • 1 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

  1. Очищені кальмари нарізаємо соломкою чи кружальцями;
  2. У болгарського перцю видаляємо насіння і плодоніжку. Ріжемо тонкою соломкою;
  3. Подрібнюємо зелений лук і зубчики часнику. При бажанні ви можете використовувати ріпчаста цибуля;
  4. Дрібно нарізаємо гострий перчик;
  5. Розігріваємо олію в сковороді;
  6. В першу чергу додаємо солодкий перець і злегка обсмажуємо його;
  7. Перекладаємо кальмари і смажимо протягом 1 хвилини;
  8. На наступному етапі відправляємо в сковороду цибулю, часник, чилі;
  9. Виливаємо соєвий соус, сік лимона і перчимо за смаком;
  10. Перемішуємо і готуємо протягом 3 хвилин.

Перекладаємо на красиву тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як правильно приготувати смажені кальмари з цибулею і майонезом

Морепродукти у майонезному соусі виходять неймовірно смачними. Завдяки цим рецептом можна урізноманітнити святкове меню і порадувати своїх близьких людей.

Інгредієнти:

  • Кальмари;
  • Ріпчаста цибуля;
  • Майонез;
  • Часник;
  • Мелений перець;
  • Харчова сіль;
  • Кріп.

Приготування:

  1. У каструлю з киплячою водою відправляємо кальмари на 3 хвилини. Потім під струменем холодної води, очистити від плівки, після чого нарізаємо кільцями;
  2. Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі до прозорості;
  3. Кальмари солимо, перчимо і розмішуємо руками. Відправляємо в сковороду з цибулею і готуємо близько 5 хвилин;
  4. Тим часом приготуємо соус. Для цього в мисці змішуємо майонез з подрібненим кропом;
  5. Соус з подрібненим часником додаємо до решти продуктів, ретельно перемішуємо і через 1-2 хвилини знімаємо з плити.
Цікаве:  Салат Мімоза за класичним рецептом з консервою і сиром

Ароматну закуску можна відразу подавати до столу. Гостям неодмінно сподобається.

Рецепт кальмарів, смажених із цибулею і рисом на сковороді

Пропоную вам приготувати повноцінне ситне блюдо. Це так просто і швидко, що навіть недосвідчена господиня зможе зробити смачну закуску на вечерю або до свята.

Інгредієнти:

  • 1 кг кальмарів;
  • 1 склянку рисової крупи;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1 ст. л соку лимона;
  • ½ Ст. л цукрового піску;
  • ½ Ч. л столового оцту.
  • 200 г сметани;
  • Коріандр;
  • Соняшникова олія;
  • Мелений перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

  1. Кальмари заливаємо окропом на кілька хвилин, потім промиваємо під проточною водою і очищаємо. Нарізаємо кільцями;
  2. Рисову крупу заливаємо водою і ставимо варитися до готовності, після чого відкидаємо на друшляк і перекладаємо в каструлю;
  3. Подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору;
  4. У сковороду додаємо моркву і готуємо 3-5 хвилин;
  5. Відправляємо спеції, цукор з сіллю, трохи лимонного соку і оцту. Все добре перемішуємо;
  6. Перекладаємо в сковороду кальмари зі сметаною, розмішуємо і готуємо пару хвилин;
  7. Обсмажені продукти відправляємо в каструлю з рисом, накриваємо кришкою і залишаємо нудитися на повільному вогні близько 3 хвилин.

Розкладаємо блюдо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Незважаючи на те, що страва готується дуже просто, воно виходить неймовірно смачним. Якщо ви ніколи не робили таку закуску, то обов’язково спробуйте це зробити найближчим часом.

Comments are closed.