Сирне печиво в духовці: 13 простих і смачних рецептів

Одним із самих смачних десертів є печиво з сиру. Це ласощі подобається не лише дітям, але і дорослим людям, так як від них неможливо відірватися.

При цьому готуються вони неймовірно просто. Достатньо підготувати необхідні продукти, зробити тісто і відправити запікатися в духовку.

Слід відзначити, що смак і якість сирного печива, багато в чому, залежить від сиру. Тому серйозно підходите до вибору даного інгредієнта. Зверніть увагу, що в магазині також продаються сирні продукти, які не мають відношення до натурального компонента.

Я пропоную вам розглянути кілька простих і смачних рецептів приготування цього десерту.

Сирне печиво в духовці «Гусячі лапки» — покроковий рецепт приготування

Смак цих ласощів знайомий багатьом людям з дитинства. Його можна зробити в домашніх умовах з мінімального набору продуктів і за короткий проміжок часу. Виглядає десерт у вигляді трикутника.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 150 г пшеничного борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 4 ст. л цукрового піску;
  • 5 г розпушувача;
  • 5 г ванільного цукру.

Приготування:

 

  • У миску відправляємо розм’якшене вершкове масло і сир. Перемішуємо заглибним блендером до однорідної пухкої маси. Поступово додаємо борошно з розпушувачем, вимішуємо тісто до м’якої, але не липкою консистенції. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин;
  • Потім дістаємо тісто, розрізаємо навпіл і розгортаємо в пласт товщиною 3-5 мм. Склянкою вирізаємо круглі заготовки;
  • В окремій мисці змішуємо звичайний і ванільний цукор;
  • Кружечки обвалюємо в цукрі з одного боку. Потім складаємо навпіл, і знову опускаємо в миску. Складаємо ще раз навпіл цукрових стороною всередину, і потім знову в цукрі. На відео можете подивитися, як це робиться:

 

Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо маслом і викладаємо заготівлі цукрових стороною вгору. Запікаємо 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.

Апетитні і хрусткі солодощі готові, можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Смачний рецепт печива з сиру і сметани

Такий десерт більше нагадує пампушки, так як виходить пишним і ніжним. При цьому за смаком не поступається іншим сирним печеньям. Тому запишіть його або запам’ятайте цей спосіб приготування.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 150 г 20% сметани;
  • 100 г цукру;
  • ½ Ч. л ваніліну;
  • Щіпка солі;
  • ½ Ч. л соди;
  • 400 г борошна

Приготування:

 

  • У глибоку миску кладемо сир, сметану, цукор, трохи солі і ванілін. Всі добре розмішуємо;
  • Додаємо соду, яку гасимо оцтом;
  • Частинами висипаємо просіяне борошно і добре перемішуємо;
  • Вимішуємо тісто, воно повинно вийти м’яким, але не липнути до рук;
  • З тіста формуємо ковбаску і розрізаємо на порційні шматочки, які можете зробити будь-якої форми або просто скачати в кульку;
  • Один бік мачає в ємності з цукром;
  • Заготовки викладаємо на деко з пергаментним папером, цукрових стороною вгору. Не забувайте робити відстань між булочками;
  • Випікаємо протягом 30-40 хвилин при 180 градусів.

 

Ласощі сподобається і дітям і дорослим. Пора ставити чайник на плиту.

Загрузка...

Простий рецепт сирного печива з родзинками

Якщо ви хочете швидко приготувати на сніданок корисний і смачний десерт, то можете скористатися наступним варіантом приготування. Для цього знадобиться мінімум інгредієнтів і 5 хвилин вільного часу.

Інгредієнти:

  • 100 г сиру;
  • 35 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 150 г борошна;
  • 40 г цукру;
  • 4 г розпушувача;
  • Щіпка соди;
  • Трохи солі і ванілі;
  • 50 г родзинок;
  • Горіхи і цукати за бажанням.

Приготування:

 

  • Продукти заздалегідь готуємо, так як вони повинні бути кімнатної температури. Так як тісто замішується швидко, то відразу включаємо духовку і готуємо лист;
  • У глибоку тарілку розбиваємо яйце, висипаємо цукор і сіль. Розмішуємо вилкою;
  • Потім додаємо розм’якшене вершкове масло і продовжуємо перемішувати;
  • Викладаємо сир, продовжуючи збивати масу;
  • За бажанням додаємо ваніль або цукрову пудру або цедру цитрусових фруктів;
  • Додаємо родзинки, горіхи і цукати за бажанням. Ретельно перемішуємо;
  • Поступово просіваємо борошно в миску, тісто повинне вийти м’яким;
  • Продовжуємо вимішувати рукою і з отриманої маси формуємо кульки, які одразу викладаємо на деко. Якщо тісто прилипає до рук, то просто змочіть їх холодною водою;
  • При бажанні заготовки можна злегка прим’яти рукою;
  • Відправляємо в духовку на 15 хвилин (180 градусів), щоб печива злегка підрум’янилися зверху.
Цікаве:  Горохова каша — 13 покрокових рецептів приготування

 

Готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою. Хрусткий десерт подаємо до чаю або молока. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт сирного печива «Поцілунки»

Дуже смачне і ніжне ласощі зможе приготувати навіть дівчинка, з невеликим кулінарним досвідом. Завдяки мінімальним зусиллям ви отримаєте приголомшливий результат.

Інгредієнти:

  • 250 г сиру;
  • 250 р пшеничного борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • Цукор за смаком;
  • 10 г розпушувача;
  • Кориця за бажанням.

Приготування:

 

  • Сир з розм’якшеним маслом розминаємо вилкою;
  • Поступово додаємо просіяне борошно, розпушувач і акуратно вимішуємо;
  • Готове тісто загортаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин;
  • На стіл розсипаємо борошно, розкачуємо тісто і робимо ковбаску. Ділимо на три частини;
  • Кожен шматок розгортаємо в блін, і круглою формою вытыкаем заготовки;
  • Круглі шматки мачає в цукрі, складаємо навпіл і вмочаємо з одного боку. Складаємо навпіл ще раз і вмочаємо в цукрі. У тарілку з цукром, можна додати трохи кориці;
  • Викладаємо на деко з пергаментним папером. Запікаємо при температурі 180 градусів близько 15-20 хвилин.

 

Рум’яне ласощі готовий. Перекладаємо на тарілку і подаємо до чаю.

Загрузка...

Розсипчасте сирне печиво в духовці

Якщо ви хочете отримати ніжний і розсипчастий десерт, який буде танути в роті, то пропоную скористатися наступним дуже простим рецептом приготування.

Інгредієнти:

  • 350 г сиру;
  • 400 г пшеничного борошна;
  • 250 г вершкового масла;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • Ваніль;
  • Цукровий пісок.

Приготування:

 

  • Нам знадобиться сухий сир. Якщо у вас вологий продукт, то пропустіть його через сито або марлю. Перекладаємо в миску і розминаємо вилкою;
  • Розм’якшене вершкове масло розрізаємо на шматки, додаємо до сиру і ретельно розминаємо;
  • У висипаємо борошно розпушувач і просіваємо її прямо на стіл;
  • В центрі робимо поглиблення, в яке викладаємо сирну масу, і тепер поступово втручається;
  • Доведеться трохи постаратися, щоб замісити тісто, воно повинно бути вологим, але не прилипати до рук. Збираємо його в клубок, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник, як мінімум на одну годину;
  • З цього обсягу виходить багато печива, тому частина можете відрізати і прибрати в морозилку. Решту розминаємо, а потім розгортаємо в пласт товщиною 5-7 мм;
  • Вирубуємо заготовки за допомогою спеціальних формочок або звичайним склянкою;
  • Печиво занурюємо в цукор з одного боку і відразу викладаємо на деко з пергаментним папером. Між заготівками обов’язково робимо відстань;
  • Випікаємо протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.

 

Перед вживанням злегка шаруватий і розсипчастий десерт повинен повністю охолонути.

Рецепт печива з сиру ПП

Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, і не можете дозволити собі до чаю солодощі, то пропоную скористатися цим способом приготування дієтичного печива.

Інгредієнти:

  • 75 г звичайного сиру;
  • 75 г м’якого сиру;
  • 120 г рисової або цільнозерновий борошна;
  • 1 жовток;
  • ½ Ч. л соди;
  • Цукрозамінник за вподобанням.

Приготування:

 

  • У глибоку тарілку відправляємо два види сиру, жовток і цукрозамінник. Розминаємо виделкою до однорідної маси;
  • Поступово всипаємо борошно, додаємо содою і поступово вимішуємо ложкою;
  • Потім вимішуємо тісто руками. Суміш повинна вийти повітряної;
  • Розгортаємо в пласт товщиною 0,5 см і вирізаємо кружечки необхідного діаметра. Залишки знімаємо, їх також будемо використовувати, адже у нас безвідходне виробництво;
  • Кружечки складаємо навпіл, потім знову звертаємо ще раз;
  • Викладаємо на деко і випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 15 хвилин.

 

М’яке, повітряний і корисне ласощі готовий. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт сирного пісочного печива

Пропоную вам скористатися цим способом приготування десерту з сирною начинкою. Виходить ніжний і чудовий смак. Тому спробуйте приготувати.

Інгредієнти для пісочного тіста:

  • 250 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 4 ст. л сметани;
  • Щіпка солі;
  • ½ Соди;
  • 70 г цукрової пудри.

Для начинки:

  • 200 г сиру;
  • 4 ст. л цукрового піску.
Цікаве:  Картопляна запіканка з фаршем в духовці (10 покрокових рецептів)

Приготування:

 

  • Спочатку зробимо пісочне тісто. Для цього в миску кладемо борошно, цукрову пудру, щіпку солі і розмішуємо;
  • Потім додаємо сметану, розм’якшене масло і замішуємо еластичне тісто. Залишаємо його відпочивати на 15-20 хвилин;
  • Тим часом займемося начинкою. Для цього сир з цукром розминаємо виделкою. При бажанні використовуйте згущене молоко;
  • Тісто розгортаємо і розрізаємо його на рівні квадрати, на які викладаємо сирну начинку.

 

Тепер кожен шматочок звертаємо в конверт, як показано на короткому відео нижче.

Викладаємо печиво на деко з пергаментним папером і готуємо при температурі 180 градусів до появи рум’яної скоринки. Приємного апетиту!

Печиво з сиру на швидку руку в духовці без масла

За наступним рецептом ви можете приготувати низькокалорійне і швидке печиво на швидку руку. Для цього знадобиться мінімум продуктів і трохи вільного часу.

Інгредієнти:

  • 250 г сиру;
  • 100 мл натурального йогурту;
  • 250 г борошна;
  • 10 ч. л цукру;
  • 1 яблуко;
  • Цукор;
  • Кориця;
  • Цукрова пудра.

Приготування:

 

  • Для зручності скористаємося блендером. В ньому будемо перетирати сир з цукром і сіллю. Але ви можете все зробити виделкою;
  • Сирну масу перекладаємо в миску, заливаємо йогуртом без смакових добавок або кефіром;
  • Поступово висипаємо просіяне борошно і починаємо замішувати тісто;
  • Продовжуємо вимішувати тісто на столі. Маса повинна бути м’якою та еластичною;
  • Тісто розрізаємо навпіл, розгортаємо його на лист товщиною 2-3 мм;
  • Розрізаємо на квадратики;
  • Тепер на кожну заготовку по діагоналі викладаємо часточку яблука, посипаємо цукром і корицею, а потім защипуємо кінці.

 

Викладаємо на деко, який застеляємо пергаментним папером. Відправляємо в духовку, розігріту до 180-200 градусів. Потім витягуємо, накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

Повітряне сирне печиво в духовці

Пропоную вам рецепт неймовірно ніжних і пишних рогаликів з сиру. В якості начинки можете використовувати варення, згущене молоко або шоколад. Беріть на замітку цей спосіб приготування.

Інгредієнти:

  • 250 г сиру;
  • 350 г пшеничного борошна;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 100 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 15 г розпушувача;
  • 15 г ванільного цукру;
  • Щіпка солі.

Приготування:

 

  • Перекладаємо В миску сир, звичайний і ванільний цукор, трохи солі і яйце. Все ретельно перемішуємо;
  • Наступним кроком вливаємо олію без запаху і розмішуємо;
  • Борошно змішати з розпушувачем, просіваємо і додаємо до сирної суміші. Починаємо замішувати тісто;
  • Коли його важко буде перемішувати, то викладаємо на стіл, посипаний борошном, викладаємо тісто і посипаємо ще невеликою кількістю борошна. У нас повинна вийти еластична і м’яка маса;
  • Відправляємо в пакет і даємо відпочити близько 15 хвилин;
  • Якщо в якості начинки ви будете використовувати шоколад, то його нарізаємо на поздовжні шматочки;
  • Шматок тіста розрізаємо навпіл, другу частину розгортаємо в пласт товщиною 3-4 мм Розрізаємо на 14 секторів;
  • З кожного краю викладаємо шматок шоколаду і скручуємо в рогалик.

 

Викладаємо рогалики на деко. Якщо хочете отримати рум’яну скоринку, то змастіть яйцем. Протягом 30-35 випікаємо в духовці (180) градусів. Для святкової подачі посипаємо цукровою пудрою або змащуємо помадкою.

Покрокове приготування м’якого сирного печива

Якщо вам і дітям більше подобаються м’які пампушки з сиру, то можете скористатися наступним простим і швидким рецептом. Порадуйте своїх близьких людей чудовим і смачним ласощами.

Інгредієнти:

  • 300 г сиру;
  • 230 г цукрового піску;
  • 50 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 100 г вершкового масла;
  • 500 г борошна;
  • 1 ч. л соди;
  • Цукрова пудра;
  • 1 пакет ванільного цукру.

Приготування:

 

  • У глибокій мисці змішуємо розм’якшене вершкове масло, молоко, яйце, ванільний і звичайний цукор до однорідності;
  • Тепер додаємо сир і ретельно перемішуємо;
  • Наступним кроком додаємо частину борошна і соду, яку гасимо оцтом. Добре розмішуємо;
  • Висипаємо решту борошна і починаємо замішувати тісто;
  • Отриману масу загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на півгодини;
  • Тісто розгортаємо в пласт товщиною 1 см. За допомогою спеціальної форми або звичайного склянки вирубуємо кружечки;
  • Викладаємо пампушки на деко і випікаємо їх протягом 30 хвилин в духовці, яку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів.
Цікаве:  Курячі сердечка — 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

 

При бажанні посипаємо цукровою пудрою. Десерт виходить неймовірно м’яким.

Пишні печива з сиру в духовці

За наступним рецептом ви приготуєте пишне печиво, яке більше нагадує пряники. Таке ласощі сподобається не тільки дітям, але і дорослим людям. Особливо смачно подавати з молоком.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 200 г борошна;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 100 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 4 жовтка;
  • 1 ч. л ванільного цукру;
  • 1 ст. л натурального меду.

Для помадки:

  • 3 ч. л соку лимона;
  • 60 г цукрової пудри;
  • Вода при необхідності.

Приготування:

 

  • У миску відправляємо розм’якшене масло, сир, цукор, щіпку солі, ванільний цукор, яєчні жовтки і мед. Все ретельно збиваємо заглибним блендером;
  • Прямо в тарілку просіваємо необхідну кількість борошна, висипаємо розпушувач і починаємо замішувати м’яке тісто;
  • Домішують на столі, який при необхідності посипаємо невеликою кількістю борошна;
  • Робимо з тіста невеликі кульки і злегка їх розкачуємо або просто приминаем рукою. Заготовки викладаємо на деко;
  • Випікаємо протягом 20-25 хвилин при температурі 180 градусів;
  • Тим часом зробимо помадку. Для цього в тарілку висипаємо цукрову пудру, додаємо лимонний сік і перемішуємо. При необхідності додаємо трохи води;
  • Помадку наносимо на гаряче печиво.

 

При бажанні можете прикрасити пряники гарячим білим або темним шоколадом. Приємного апетиту!

Як спекти печиво з сиру в духовці швидко і смачно

Приблизно за 15 хвилин ви можете зробити дуже смачний десерт для своїх близьких і гостей. Такий солодощі багато не буває, так як швидко змітається зі столу. Беріть на замітку простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 150 г борошна;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • Щіпка солі;
  • Ванілін за вподобанням.

Приготування:

 

  • Сир розминаємо виделкою в мисці;
  • Додаємо до нього розм’якшене або розтоплене масло, цукор, ванілін, розпушувач і трохи солі. Все ретельно перемішуємо;
  • Порційно висипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, яке прибираємо в холодильник на 30 хвилин;
  • Тісто розрізаємо на три рівні частини і розкачуємо на квадрати товщиною 3 мм розмір 25Х25 см;
  • Викладаємо перший шар і посипаємо його цукровим піском;
  • Покриваємо наступним квадратом, посипаємо цукром і злегка приминаем качалкою;
  • Третій пласт також покриваємо невеликим шаром цукру;
  • Розрізаємо на рівні прямокутники і викладаємо на деко з пергаментним папером;
  • Випікаємо при температурі 210 градусів, протягом 10 хвилин.

 

Якщо температура буде менше, то печиво вийде з хрусткою скоринкою, але сирим всередині. Приємного апетиту!

Смачне сирне печиво «Трояндочки» — покрокове приготування в духовці

Щоб зробити гарний і ароматний десерт, потрібно просто скористатися таким простим рецептом. Такі ласощі можна готувати кожен день або до святкового столу.

Інгредієнти:

  • 180 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 75 г вершкового масла;
  • 250 г борошна;
  • 5 г розпушувача;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 75 г цукрового піску;
  • Щіпка солі;
  • Цукрова пудра.

Приготування:

 

  • Для початку в тарілку з сиром відправляємо сіль, ванільний цукор, яйце, цукор і перетираємо вилкою;
  • На наступному етапі в миску натираємо заморожене вершкове масло і ретельно перемішуємо;
  • Висипаємо розпушувач і ще раз розмішуємо;
  • Порційно додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто;
  • Масу формуємо кулю, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 1 годину;
  • На наступному етапі стіл злегка посипаємо борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною 2 мл;
  • За допомогою склянки з діаметром 9 мм вирізаємо кружечки;
  • Тепер формуємо печиво. Для цього потрібно в один ряд внапуск викласти в чотири кола, а потім акуратно загорнути в рулет. Після чого розрізаємо навпіл, защепляем стики і розгортаємо пелюстки троянд.

 

Аналогічним чином робимо інше печиво, викладаємо на деко з пергаментним папером;

Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо близько 30 хвилин.

Краще орієнтуйтеся по рум’яної скоринки, так як духовка у всіх різна. Зверху присипаємо цукровою пудрою.

Я думаю ви знайдете відповідний варіант із запропонованого списку. І іноді експериментуйте на кухні.

Comments are closed.