Практично кожна людина любить різні солодощі. В домашніх умовах можна приготувати смачні десерти, які нікого не залишать байдужими. При цьому не потрібно спеціального кулінарного досвіду.
Сьогодні я пропоную вам приготувати чудовий французький десерт, який називається шоколадний фондан. Це дуже смачна солодкість з рідким центром. Тільки потрібно знати деякі нюанси випічки, інакше серцевина може затвердіти.
Є декілька покрокових рецептів приготування фондана з шоколаду. Я пропоную вам розглянути найцікавіші та прості варіанти. Для цього не знадобиться багато часу і дорогих продуктів.
Якщо все робити по інструкції, то у вас обов’язково все вийде. Порадуйте своїх близьких і друзів. Після такого частування вони будуть питати рецепт такого десерту.
Шоколадний фондан з рідким центром — покроковий рецепт приготування в духовці
Щоб зробити французький десерт з рідкою начинкою, потрібно строго слідувати інструкції. В іншому випадку у вас може вийти зовсім інша солодкість. А сам процес неймовірно простий.
Інгредієнти на 1 порцію:
- 50 г темного шоколаду;
- 45 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 20 г пшеничного борошна;
- 50 р цукрової пудри;
- Харчова сіль.
Покрокове приготування:
- Гіркий шоколад натираємо на тертці або нарізаємо на невеликі шматочки. Розтоплюємо на паровій бані разом з маслом і дрібкою солі. Під час всього процесу періодично перемішуємо інгредієнти кухонним віночком;
- Коли маса стане рідкою, то додаємо просіяне борошно і розмішуємо до однорідного стану;
- В окремій мисці збиваємо яйце з цукровою пудрою;
- В яєчну масу тонкою цівкою вливаємо шоколад, продовжуючи помішувати;
- Для випікання використовуємо жароміцну форму. Для цього підійде керамічна кружка. Змащуємо її маслом і виливаємо шоколадну суміш, не доходячи до краю пару сантиметрів;
- У духовку ставимо страву з гарячою водою, щоб створити паровий ефект, а зверху кухоль з шоколадом;
- Випікаємо протягом 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Перед подачею кілька хвилин тримаємо десерт у формі, щоб його було легше витягти. Викладаємо на блюдо, і при розрізі ви побачите, що серединка вийшла рідкою. Солодкість найкраще подавати з ванільним морозивом. Гості будуть в захваті від такого частування.