Шоколадний фондан з рідким центром: 7 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Практично кожна людина любить різні солодощі. В домашніх умовах можна приготувати смачні десерти, які нікого не залишать байдужими. При цьому не потрібно спеціального кулінарного досвіду.

Сьогодні я пропоную вам приготувати чудовий французький десерт, який називається шоколадний фондан. Це дуже смачна солодкість з рідким центром. Тільки потрібно знати деякі нюанси випічки, інакше серцевина може затвердіти.

Є декілька покрокових рецептів приготування фондана з шоколаду. Я пропоную вам розглянути найцікавіші та прості варіанти. Для цього не знадобиться багато часу і дорогих продуктів.

Якщо все робити по інструкції, то у вас обов’язково все вийде. Порадуйте своїх близьких і друзів. Після такого частування вони будуть питати рецепт такого десерту.

Шоколадний фондан з рідким центром — покроковий рецепт приготування в духовці

Щоб зробити французький десерт з рідкою начинкою, потрібно строго слідувати інструкції. В іншому випадку у вас може вийти зовсім інша солодкість. А сам процес неймовірно простий.

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 50 г темного шоколаду;
  • 45 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 20 г пшеничного борошна;
  • 50 р цукрової пудри;
  • Харчова сіль.
Цікаве:  Піца на сковороді за 10 хвилин — 13 покрокових рецептів швидкого приготування

Покрокове приготування:

 

  • Гіркий шоколад натираємо на тертці або нарізаємо на невеликі шматочки. Розтоплюємо на паровій бані разом з маслом і дрібкою солі. Під час всього процесу періодично перемішуємо інгредієнти кухонним віночком;
  • Коли маса стане рідкою, то додаємо просіяне борошно і розмішуємо до однорідного стану;
  • В окремій мисці збиваємо яйце з цукровою пудрою;
  • В яєчну масу тонкою цівкою вливаємо шоколад, продовжуючи помішувати;
  • Для випікання використовуємо жароміцну форму. Для цього підійде керамічна кружка. Змащуємо її маслом і виливаємо шоколадну суміш, не доходячи до краю пару сантиметрів;
  • У духовку ставимо страву з гарячою водою, щоб створити паровий ефект, а зверху кухоль з шоколадом;
  • Випікаємо протягом 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

 

Перед подачею кілька хвилин тримаємо десерт у формі, щоб його було легше витягти. Викладаємо на блюдо, і при розрізі ви побачите, що серединка вийшла рідкою. Солодкість найкраще подавати з ванільним морозивом. Гості будуть в захваті від такого частування.