Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

Капусту квасять практично в кожному будинку в будь-який час року. І це правильне, адже в бюджетній закуски величезну кількість корисних речовин. Найбільш зручній та популярної тарою для цього, є банку об’ємом 3 літри.

Сам процес займає небагато часу, і вже через три дні буде готова квашена капуста. Вона незамінна на святковому столі, так як дозволяє поліпшити процес травлення. А вранці після бурхливої вечірки допомагає впоратися з похмільним синдромом.

Ця закуска готується в нашій країні вже багато століть. І завдяки мережі Інтернет, сьогодні не складає труднощів знайти практично будь-який спосіб квашення, залишається тільки вибрати.

Пропоную вам найпоширеніші, при цьому дуже прості рецепти, завдяки яким, у вас в будинку завжди буде корисна, а також смачна закуска для будь-якого випадку. Тому поповнюйте свою кулінарну скарбничку.

Рецепт квашеної капусти в банку на 3 літри з цукром і сіллю

Пропоную вам швидкий спосіб приготування закуски. Спробуйте зробити одну банку, і якщо сподобається, то користуйтеся цим варіантом на постійній основі.

Інгредієнти:

  • 2 кг білокачанної капусти;
  • 2 моркви;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 2 ст. л харчової солі;
  • 1,5 л води.

Приготування

Якщо є можливість, то беріть капусту, яку самі виростили на дачі, або купіть на сільському ринку. Ну і, звичайно ж, вона повинна бути соковитою. Квасити краще в фазу зростання місяця.

Капусту шаткуємо будь-яким зручним способом. При бажанні скористайтесь кухонним комбайном, це скоротить час приготування. Моркву очищаємо і подрібнюємо на крупній тертці.

Овочі відправляємо в таз і перемішуємо, але не переминаем. І закладаємо в чисту і суху трилітрову банку, лише злегка придавлюючи рукою.

Прямо в банку додаємо сіль з цукром і заливаємо сирою водою, але вона повинна бути нехлорованої, тому попередньо пропустіть її через фільтр, або використовувати бутильовану рідина. Зрідка пронизує овочі дерев’яною паличкою, щоб вода повністю помістилася в ємність.

Тепер накриваємо банку кришкою, залишивши невеликий отвір. Ставимо в тарілку або таз, і чекаємо 2-3 дні.

Дуже важливо стежити за тим, щоб капуста була повністю покрита соком. Тому періодично додавайте рідину, яка буде виливатися через краї під час процесу бродіння.

Двічі в день протикаємо закуску дерев’яною паличкою, щоб випустити всі гази, інакше вона вийде несмачною і гіркою. Коли капуста буде готова, то ставимо в прохолодне місце.

Цікаве:  Як засолити кавун шматочками в банку на зиму

Квашена капуста в банку без оцту і цукру

Щоб приготувати корисну закуску, ми не будемо використовувати маринад. Вона виходить натуральної та корисною. Для цього беріть соковиту капусту пізніх сортів.

Інгредієнти:

  • 3 кг капусти;
  • 200 г моркви;
  • 3 лаврових листа;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 3 ст. л солі.

Приготування

З качана знімаємо верхні і пошкоджені листя, потім тонко нарізаємо. Якщо у вас є регулювальна шинкування, то зручніше скористатися саме їй.

Відправляємо капусту у великий таз і злегка обминаємо руками, щоб вона швидше пустила сік, коли ми додамо сіль.

На наступному етапі відправляємо в таз морква, яку подрібнюємо на тертці для корейських овочів. Туди ж відправляємо сіль і горошини перцю. Все добре перемішуємо руками.

Попередньо промиваємо 3-літрову банку содою і споліскують холодною водою. Для зручності на шийку встановлюємо воронку. Тепер наповнюємо тару овочами, при цьому кожен шар утрамбовуємо дерев’яної толкушкой і додаємо один лавровий лист, хоча це не обов’язковий інгредієнт.

Зверху заливаємо соком, який дали овочі. Накриваємо банку кришкою і залишаємо в теплому місці на 4-7 днів. На другий день почнеться процес бродіння, тому потрібно випустити вуглекислий газ. Для цього робимо проколи шампуром або дерев’яною шпажкою.

Коли закуска буде готова, то прибираємо її в прохолодне місце. Ви не пошкодуєте, якщо скористаєтеся цим способом приготування.

Покроковий рецепт квашеної капусти з розсолом з води, солі та цукру

Багато господинь віддають квасити капусту в маринаді. Якщо вам подобається такий метод, то пропоную вам простий і смачний рецепт. При цьому знадобиться трохи часу.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг білокачанної капусти;
  • 1 морква;
  • 1 л води;
  • 2 ст. л харчової солі;
  • 1 ст. л цукру;
  • Горошки чорного перцю.
Цікаве:  Маринований болгарський перець на зиму: 11 рецептів заготовки

Приготування

Для зручності качан розрізаємо і вирізаємо качан, потім шаткуємо спеціальним або звичайним ножем. Подрібнюємо На крупній тертці одну морквину, цього буде достатньо.

Овочі перемішуємо у великому тазі, можете злегка їх приймати, щоб дали сік.

У заздалегідь підготовлену банку закладаємо капусту з морквою, і періодично додаємо горошини перцю. Овочі утрамбовуємо, щоб вони помістилися в ємність.

Тепер займемося приготуванням розсолу. Для цього в банку з кип’яченою охолодженою водою додаємо цукровий пісок із сіллю. Ретельно перемішуємо, щоб всі кристали розчинилися. Підготовленим маринадом заливаємо банку з капустою. Рідина повинна повністю покривати закуску.

Ставимо 3-літрову банку в миску і накриваємо кришкою. Залишаємо при кімнатній температурі. З другого дня періодично протикаємо овочі шпажкою. Якщо не випускати гази, то квашена капуста може вийти гіркою.

Якщо з ємності вилилося багато соку, то додайте його з миски, в яку він стікав під час процесу бродіння. На 3-4 день спробуйте на смак, і якщо закуска готова, то закривайте кришкою і прибирайте в холодильник або льох.

Як квасити капусту в 3-літровій банці без води

Закуска у власному соку виходить смачною і хрусткою. Тому вибирайте осінні сорти капусти. Плюс до всього, ми будемо використовувати мінімум продуктів.

Інгредієнти:

  • 2,2 кг капусти;
  • 1 морква;
  • 1 ч. л цукру;
  • 2 ст. л солі.

Приготування

Вибираємо щільний і білий качан пізніх сортів. Знімаємо з неї верхні листки, і шаткуємо будь-яким зручним способом. Морква подрібнюємо на крупній тертці і прямо на столі перемішуємо з капустою.

Після цього овочі посипаємо сіллю і цукровим піском. Якщо вам попалася солодка капуста, то цукор додавати не обов’язково. Ще раз перемішуємо до появи першого соку. Пробуємо на смак, і при необхідності додаємо трохи солі.

Капусту з морквою перекладаємо в чисту банку і періодично щільно утрамбовується. Для цієї мети добре підходить толкушка. Ємність накриваємо марлею і ставимо в миску, так як стікатиме сік.

Цікаве:  Квашена капуста з журавлиною на зиму за класичним рецептом

На другий день з’являться бульбашки газів, які обов’язково потрібно випускати. Для цього протикаємо дерев’яною паличкою або іншим предметом до самого дна.

По мірі зменшення соку в банку, беремо його з миски, в яку він стікав, так як овочі повинні повністю покриватися рідиною.

Через 2-3 дні квашена капуста буде готова. Банку потрібно обов’язково закрити кришкою і прибрати в прохолодне місце. Хрустку і соковиту закуску можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Квашена капуста з оцтом: рецепт на банку 3 літра

Наступний спосіб є найшвидшим. Тільки капусту краще назвати не квашеної, а маринованої. Але на смак вона практично не відрізняється, тому беріть на замітку цей простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг капусти;
  • 1 велика морква;
  • 120 мл 9% оцту;
  • 2 ст. л солі;
  • 180 г цукру;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 1 л окропу.

Приготування:

  1. Капусту промиваємо під проточною водою і видаляємо верхні листки;
  2. Шаткувати зручно прямо на столі, для цього краще скористатися спеціальним ножем;
  3. Зверху натираємо моркву на крупній тертці;
  4. Овочі рівномірно перемішуємо, злегка подавливая;
  5. Тепер їх можна відразу відправити в 3-літрову банку. Обов’язково утрамбовуємо рукою або дерев’яною товкачкою;
  6. У заздалегідь вскипяченную воду додаємо всі необхідні інгредієнти і перемішуємо;
  7. Отриманим маринадом заливаємо капусту до самих країв;
  8. Залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 дні.

Така капуста завжди виходить хрустким, при цьому може зберігатися тривалий час. Приємного апетиту!

Рецепт квашеної капусти на зиму

Приготування для довгого зберігання у зимовий період, практично нічим не відрізняється. Але я пропоную вам подивитися ще один чудовий рецепт у наступному відео:

Якщо ви дбаєте про здоров’я своїх близьких людей, то частіше готуйте квашену капусту. Вона поєднується практично з будь-якими стравами. Також її можна подавати як окремої закуски.

Comments are closed.